BAMA Young Star kvalifisering

BAMA Young Star kvalifisering

Region sør, øst og vest har gjennomført sine kvalifiseringsrenn.

EQ timing har laget en sammenlagtliste for gutter og jenter i hver region

Sammenlagtlister jenter

Nord

Midt   (her mangler pt LM 9.feb)

Vest (pt dagens lister)

Sør

Øst

Sammenlagtlister gutter

Nord

Midt (her mangler pt LM 9.feb)

Vest

Sør

Øst

Feil/mangler på lister:
Ber om at klubber, utøvere og foresatte sjekker opp listen og melder inn eventuelle feil til Åshild Sporsheim så fort som mulig. 

Merk:
Er det en utøver som står oppført to ganger på listen betyr dette som regel at utøveren har to eller flere profiler i Min Idrett.

Utøveren evt utøverens foresatt må da kontakte NIF IT på tlf 21029090 får å få kun en profil i Min Idrett på vedkommende.
Deretter må man kontakte EQ timing på tlf 61159021 og gi beskjed til at vedkommende nå har en Min Idrett profil og at EQ må slå i sammen poengsummene, slik at utøveren står en plass på sammenlagtlista med riktig antall deltakelende renn og tilhørende poengsum. 

 

Frist for å melde inn feil/mangler er 28.februar 2019.

Del artikkel

Sølv og bronse på normalen i Raubichi

Sølv og bronse på normalen i Raubichi

Det var fryktelig krevende forhold på dagens normaldistanse. Heftig vind og sukkersnø som gikk helt opp til leggene, men det stoppet ikke Tarjei Bø og Endre Strømsheim.

Gutta leverte sølv og bronse

Med startnummer syv, to fulle hus på de to første skytingene, etterfulgt av én bom på tredje skyting og god fart i sporet, var det liten tvil om at Tarjei Bø skulle kjempe om gullet. Men på siste skyting fikk Tarjei fryktelig vanskelig forhold og kjempet ned tre av fem blinker. Det så likevel ut som det kunne holde til gull, siden det var så og si ingen som skjøt færre enn tre bom.

Overraskelsen kom fra Bulgaria og Anev klinket ned 19 av 20 blinker og hadde over 30 sekunder på Tarjei før siste runde. Dessverre klarte han Anev å akkurat holde unna og endte 3.7 sekunder foran Tarjei. 

Vi måtte lenge før en ny utfordrer kom og det var Norges egen Endre Strømsheim. På de tre første skytingene hadde han kun én bom og med fullt hus var gullet sikret, men med én bom kom det til å bli en krig om medaljene. Endre var like bak Anev etter siste skyting, men fikk det litt tøft på siste runden og kapret en svært imponerende bronse, bare 11 sekunder bak Anev. 

Aleksander Fjeld Andersen, som kom inn for Sindre Pettersen som ble syk, gjorde også en kjempe bra konkurranse med 10. plass og tre bom.

Øvrige norske: 29. Fredrik Gjesbakk (+4), 56. Håvard Gutubø Bogetveit (+9), 64. Tore leren (+8)

 

Ragnhild Femsteineveik beste norske på 9. blant damene

Flere av de norske jentene lå godt an etter to skytinger, men det ble litt for tøft på standplass mot slutten.

Ragnhild Femsteinevik skjøt 17 av 20 treff og endte på 9. plass. Ragnhild måtte nok truffet tre blinker til hvis hun skulle kjempet om medaljer, men 20 av 20 treff var det vel ingen som klarte blant både herrer og damer. 

Øvrige norske: 31. Karoline Knotten (+5), 42. Jenny Enodd (+6), 45. Ida Lien (+6), 58. Eline Grue (+5), 60. Karoline Erdal (+7).

 

I morgen er det singel miksstafett og miksstafett

 

 

Del artikkel

EM i Hviterussland - 20.-24.Februar

EM i Hviterussland -  20.-24.Februar

EM i Minsk-Raubichi i Hviterussland smeller i gang 20. Februar med normaldistanser for herrer og damer.

 

Menn:

Tarjei Bø, Aleksander Fjeld Andersen (erstatter syk Sindre Pettersen), Fredrik Gjesbakk, Håvard Gutubø Bogetveit, Tore Leren, Endre Strømsheim

EM i Hviterussland -  20.-24.Februar

 

Kvinner

Karoline Knotten, Karoline Erdal, Eline Grue, Jenny Enodd, Ragnhild Femsteinevik, Ida Lien

EM i Hviterussland -  20.-24.Februar

 

Program:

Dato og tid

Øvelse

TV-Kanal

20. Feb Kl. 14

              Kl. 17.30

20 km herrer

15 km damer

Eurosport N – Kl. 13.48

Eurosport N - Kl. 17.18

21. Feb Kl. 14

              Kl. 17

Singel miksstafett (D-H)

2x6+2x7.5 miksstafett (D+H)

www.eurovisionsports.tv/ibu/

www.eurovisionsports.tv/ibu/

23. Feb Kl. 09

              Kl. 12

10 km sprint herrer

7.5 km sprint damer

Eurosport 1 – Kl. 08.48

Eurosport N – Kl. 12.03

24. Feb Kl. 09

              Kl. 12

12.km jaktstart herrer

10 km jaktstart damer

Eurosport 1 – Kl. 08.48

Eurosport N – Kl. 12.03

Del artikkel

Hovedlandsrennet på Oppdal

Hovedlandsrennet på Oppdal

Foredag, normal, sprint og stafetter er de viktigste stikkordene for årets Hovedlandsrenn på Oppdal.

Det var i overkant av 250 deltakere som fikk med seg foredrag om utviklingstrappa og kosthold i et utviklingsperspektiv av NSSF, Sunn Idrett og HL 2019 på torsdag. Boken Utviklingstrappa ble delt ut til litt rundt 275 utøvere. 

På fredag ble det arrangert normal og forholdene var krevende, med både vind og mange varmegrader. På lørdag var det sprint i litt mindre vind og færre varmegrader. På søndag var det stafetter i rundt 0 grader og vindstille. Med andre ord ble forholdene bare bedre og bedre, men løypene holdt seg svært bra gjennom hele helgen. Det var i overkant 330 startende 15- og 16-åringer på årets Hovedlandsrenn i regi av Oppdal.

Arrangementet i sin helhet var veldig bra og arrangørene har fått svært mye skryt.

Resultater fra Hovedlandsrennet finner du her

Del artikkel

Flere triumfer i Soldier Hollow

Flere triumfer i Soldier Hollow

Foto: NRK SPORTEN
Etter noen kalde, men fine, dager i Canmore i Canada, var Soldier Hollow i Salt Lake – USA neste stoppested. Stedet hvor Ole Einar Bjørndalen ble legendarisk da han tok fire av fire gull i OL 2002.
Det var en fantastisk helg i Canmore og dermed var flere av de norske ansett som favoritter.

Marte Olsbu Røiseland vant sprinten

Mange av de beste hadde tidlig startnummer, så det var spenning fra start.  Synnøve Solemdal var først ut av de norske med startnummer 9, og fikk én bom på første skyting. Marte Olsbu Røiseland åpnet kontrollert og på første skyting var det alle blinkene rett ned. Thekla Brun-Lie, Ingrid Landmark Tandrevold og Emilie Aagheim Kalkenberg skjøt også fullt hus på liggende. Tiril fikk dessverre tre runder og hadde dermed ikke sjans på pallplass. Det ble også to bom på stående.

Da Marte gikk inn til stående kjempet hun om seieren. Hun skjøt en forrykende serie og gikk opp i tet. Med tanke på det vi så i Canmore, skulle det bli vanskelig å slå Marte på siste runden. Hun fosset i mål til ledelse, 11.5 foran Kaisa Makarainen som hadde én bom, og Franziska Hildebrand som skjøt fullt og lå 21.4 sekunder bak.

Norske plasseringer utover Marte sin seier:

25. Synnøve Solemdal – 1+0 - + 1.40 , 26. Thekla Brun-Lie – 0+1 - + 1.42, 35. Ingrid Landmark Tandrevold – 0+2 - + 2.02, 41. Tiril Eckhoff – 3+2 – + 2.21

 

Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i sprint

Johannes Dale åpnet ballet for de norske herrene fra startnummer 8. Johannes D skjøt fullt på liggende og var med i kampen om pallplass. Johannes Thingnes Bø var i klar ledelse etter han også skjøt fullt på liggende. Vetle Sjåstad Christiansen klinket også ned alle blinkene. Henrik L’Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard skjøt hver sin bom på ligg.

På stående skulle det bli full fyr i teltet og det skulle bli svært spennende. Johannes D skjøt dessverre to bom og Johannes T B skjøt  fire bom. Men Vetle skjøt fullt hus igjen og lå svært godt an. Det ble en sekundstrid mellom Simon Desthieux og Vetle på siste runden, men Vetle trakk det lengste strået og snek seg inn 1.3 sekunder foran Desthieux som hadde én bom på ligg, og sikret sin første verdenscupseier. Roman Ress skjøt én bom på stående, og dermed var han litt for langt bak til å tukte de to på topp.

Norske plasseringer utover Vetle sin seier:

5. Johannes Thingnes Bø – 0+4 - + 41, 10. Johannes Dale - 0+2 - + 56, 21. Henrik L’Abée-Lund – 1+2 - +1.21, 27. Erlend Bjøntegaard – 1+3 - + 1.32

 

Marte noterer den fjerde fjerdeplassen for sesongen

Marte hadde et veldig godt utgangspunkt før jaktstarten, men med fire bom på de tre første skytingene, hjalp det dessverre ikke med fullt hus på siste. Hun endte på fjerdeplass 27 sekunder bak seieren,  og rundt 10 sekunder opp til tredje.

Ingrid gikk seg opp til 19. plass fra 35. med to bom. Synnøve endte på 30. med tre bom. Thekla falt ned til 38. med tre bom. Tiril skjøt syv bom og endte på 42.

 

Vetle tok andreplassen

Vetle, Johannes T B og Johannes D startet veldig godt på de to første skytingene, Vetle med én bom og 2 x Johannes fullt hus. På de to siste skulle 2 x Johannes få noen bom, Bø med fem og Dale med tre. Vetle var iskald og skjøt 10 av 10 på de to siste skytingene og cruiset inn til andreplassen, bak Quentin Fillon og foran Simon Desthieux.

Johannes T B endte på fjerdeplass med fem bom. Johannes D gikk inn til en 11. plass med tre bom. Henrik og Erlend skjøt begge seks bom og endte på henholdsvis 20.- og 23. plass.

 

Singel miksstafett - Femteplass

Erlend og Ingrid var makkere, og det var ikke langt opp til pallen etter at de hadde gjort unna hver sin runde med ett ekstraskudd hver. Med to ekstreskudd hver på Ingrid og Erlend på den andre runden, røk dessverre pallen. Norge endte på femteplass, like bak Tyskland og 17 sekunder opp til pallen.

 

Miksstafett - Tredjeplass

Vetle, Johannes T B, Tiril og Marte utgjorde det norske laget.

Vetle startet veldig bra, men med to ekstraskudd på stående havnet han bittelitt bak, men fortsatt var Norge på skuddhold. Johannes var tilbake i storform, klinket til med 10 av 10 treff og gikk Norge opp i tet. Tiril åpnet med tre ekstraskudd på liggende og én strafferunde på stående. Marte åpnet godt, og med fem av fem på ligg var det gode muligheter for Norge. Dessverre endte Marte også opp med én strafferunde. Norge endte dermed på tredjeplass. 

Del artikkel

Nils Erik Ulset opprettholder medaljestatistikken med sølv

Nils Erik Ulset opprettholder medaljestatistikken med sølv

Sølv på mellomdistanse i  Prince George 2019 World Para Nordic Skiing Championship

Nils Erik Ulset bommet med én på hver av de tre første skytingene, men da han hadde kniven på strupen klinket han til med fullt hus og kjempet da om sølvet før siste runde fra tredjeplass. Ulset gikk fryktelig fort i sporet og tok igjen Mark Arendz, fra hjemmenasjonen Canada, og fosset inn til sølv. Benjamin Daviet fra Frankrike skjøt 20 av 20 treff og var aldri truet.  

Ulset mente at skytingen var middelmådig, men med god form og gode ski ble han likevel overrasket over å ta medalje med så mange strafferunder. 

Med sølv på mellom opprettholder Ulset en imponerende statistikk, ved at han har kapret medalje i alle mesterskap siden 2002.

 

Fotograf: Ingrid Kvendset Ulset

Del artikkel

Oppdal arrangerer Hovedlandsrennet til helgen

Oppdal arrangerer Hovedlandsrennet til helgen

Hovedlandsrennet i Oppdal er for 15- og 16-åringer, og det hele begynner fredag og avsluttes på søndag. 

Det vil bli konkuranser fredag, lørdag og søndag, i tillegg til at det blir foredrag om utviklingstrappa og kosthold i et utviklingsperspektiv av NSSF, Sunn Idrett og Hovedlandsrennet 2019. 

 

Link til Hovedlandsrennet finner du her

 

 

Del artikkel

Smøring av ski på HL og andre arrangement

Smøring av ski på HL og andre arrangement

Norges Skiskytterforbund minner om at forbundsstyret har vedtatt forbud mot fluorholdig glidprodukter. Vi oppfordrer alle utøvere opp til og med 16 år til å følge dette. For Hovedlandsrennet 2019 kan det bli gjennomført tester av ski, for å sjekke om skiene inneholder fluor. Det vil bli gitt mer informasjon om dette på lagledermøte torsdag 14. feb kl 19:00.

Del artikkel

Nye muligheter på Nordnorsk skilinje - Nord-Troms vgs

Nye muligheter på Nordnorsk skilinje - Nord-Troms vgs

Kommende skoleår vil elevene ha tilbud om å gjennomføre yrkesfaglig utdanningsprogram kombinert med å være elev på skilinja. Dette vil være en ny mulighet for elever som ønsker å satse på langrenn eller skiskyting samtidig som de går yrkesfag. Elevene kan søke helse- og oppvekst fag, teknikk og industriell produksjon eller elektrofag, i tillegg til studiespesialisering. Søknadsfrist 1. mars.

 

Ta kontakt for utfyllende informasjon/kommentarer med avdelingsleder Ingrid Bråstad Nilssen 975 38 701, seksjonsleder/trener Øystein Ånesen 902 03 885, trener Karl-Gunnar Skjønsfjell 916 84 062 eller rektor Olaug Bergset 920 12 601.

 

På bildet ser dere skilinjeelever Amalie Kristine Triumf, Truls August Krogh og elektrolærer Arne Mathisen.

 

Nye muligheter på Nordnorsk skilinje - Nord-Troms vgs

Del artikkel

Foredrag og utdeling av boka Utviklingstrapp for skiskyting under Hovedlandsrennet på Oppdal

Foredrag og utdeling av boka Utviklingstrapp for skiskyting under Hovedlandsrennet på Oppdal

I forbindelse med Hovedlandrennet på Oppdal arrangerer NSSF i samarbeid med Sunn Idrett og Hovedlandsrennet 2019  foredrag om Utviklingstrapp for skiskying og kosthold i et utviklingsperspektiv.

Dette er åpen for deltakerne på HL, trenere, foresatte og øvrig støtteapparat.

I etterkant av foredraget deler NSSF ut i samarbeid med XY Norge ut den helt nye boka "Utviklingstrapp for skiskyting" gratis til alle deltakerne på HL.
Dette blir eneste sjanse for de som deltar på HL til å få boka gratis - så her er det bare å benytte sjansen!

Vi håper at flest mulig tar turen til Skytterhuset ved Oppdal Skiskytterarena kl 18.00 torsdag 14.februar. 

Fullstendig program finner du her

Velkommen til foredrag og utdeling av bok!

Del artikkel

Ungdomverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Ungdomverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Mesterskapet i Osrblie er ferdig, og nye verdensmestere er døpt , både i junior- og ungdomklassen. Norge har hatt stor suksess både i junior- og ungdomklassen gjennom årene, men hva skjedde med de ulike verdensmesterne? Er det slik at man blir verdensmester som senior, hvis man blir junior-/ungdomverdensmester? Tre kvinnelige og ti mannlige juniorverdensmestere, i tillegg til seks kvinnelige og åtte mannlige ungdomverdensmestere har vært norske.

Ungdomverdensmestere

I forrige artikkel tok vi for oss juniorverdensmesterne, nå skal vi dykke litt i den yngre klassen, ungdom. Klassen ungdom kom senere på banen, og det er derfor fra 2000-tallet vi har ungdomverdensmestere. Selv om ungdomklassen ikke har eksistert lenge, betyr det ikke at Norge har få utøvere som har blitt verdensmestere som ungdommer. Hele seks kvinnelige og åtte mannlige utøvere har blitt nettopp dette. 

Det var en jente som ble den første ungdomverdensmesteren, Kaja Eckhoff i 2002. Eckhoff klarte aldri helt slå gjennom som senior, men har en svært imponerende CV utenfor idretten. Master i økonomi fra UIO og en karriere som rådgiver i Forsvarsdepartementet. Som du kanskje har gjettet, er hun søster til to andre kjente innenfor skiskyttermiljøet, Tiril og Stian. 

Den første gutten som ble ungdomverdensmester var Emil Hegle Svendsen i 2004, og det skulle komme flere ungdomsverdensmestere i årene etterpå. Svendsen er en av svært få til å bli både ungdom- og juniorverdensmester. Svendsen har også hatt en legendarisk karriere som senior, og er én av tidenes norske vinterutøvere, med hele tolv gull og seks sølv i VM. I OL har Svendsen også levert, med hele fire gull, tre sølv og én bronse. Svendsen la opp i 2018, og det er ennå uvisst hva den nybakte pappaen skal gjøre etter endt karriere. 

Anders Bratli ble den første norske til å bli dobbel ungdomverdensmester i 2005, og overgikk Emil Hegle Svendsens prestasjoner i 2004. Bratli klarte aldri å ta det store steget ut i verden som senior, men har en sammenlagtseier i NorgesCup. Om Bratli ikke tok steget ut i verden som utøver, har han definitivt tatt steget ut i verden som trener, både i Kina, og nå for det tsjekkiske landslaget, sammen med Egil Gjelland.

2006 skulle bli et historisk år. Ikke bare hadde Norge fått en ungdomverdensmester tre år på rad, men fikk vi to ulike ungdomverdensmestere. Arild Askestad ble dobbel ungdomverdensmester og Tarjei Bø ble ungdomverdensmester. Heller ikke Askestad klarte å ta seniornivå på samme måte som han tok de yngre årene. Han la opp i forholdsvis ung alder, men har, som Bratli, store ambisjoner når det kommer til en trenerkarriere, og skal nå trene kinesere i Meråker.

Som jeg skrev tidligere, var det ikke bare Askestad som ble ungdomverdensmester i 2006, det ble også Tarjei Bø. Bø leverte hinsides prestasjoner i starten av sin karriere, og er en av de yngste som har vunnet verdenscupen sammenlagt. Det gjorde han i 2011. I tillegg til det, har han åtte VM-gull, hvor to er individuelle og seks i stafett. I OL har han tatt både gull og sølv i stafett. Utover gullmedaljene i VM har han også åtte andre VM-medaljer, hvor én sølv og syv bronse. Bø har fortsatt muligheter til å kapre flere medaljer.

Da undertegnede var russ ble en annen gutt ungdomverdensmester, det var Bevern Ils egen Erlend Bjøntegaard i 2009. Tre år senere debuterte Bjøntegaard i verdenscupen i årets VM-by, Østersund. Bjøntegaard har vært tre ganger på pallen i verdenscupen, senest i Anterselva i årets sesong.

I 2011 slo jentene tilbake og elitelandslagets Thekla Brun-Lie ble ungdomverdensmester. Brun-Lie har kjempet med nebb og klør for å stabilisere seg på seniornivå, og karrierens høydepunkt kom i Pokljuka i 2018 da hun vant single mixed relay, sammen med Lars Helge Birkeland.

Året etter skulle bli et historisk år. Det var først gang vi fikk ungdomverdensmester for jenter og gutter. Jenta var Hilde Fenne og gutten var Johannes Thingnes Bø, som i senere tid ble den andre etter Emil Hegle Svendsen til å bli både ungdom- og juniorverdensmester. Fenne fikk et raskt møte med seniornivå, men ble verdensmester i stafett i 2013 i Nové Město og var i tillegg yngste deltaker som noensinne hadde deltatt i en VM-stafett. Etter det ble det litt tråere, og Fenne la opp i 2018 som 24-åring fordi hun manglet motivasjon. Den andre som vant i 2012 var Johannes Thingnes Bø. Bø tok fort nivået i seniorklassen, og har rasket med seg medaljer siden 2015. Før Østersund har Thingnes Bø tre OL-medaljer, ett gull og to sølv. Fra VM har han tre gull, fire sølv og to bronse. Det stopper neppe der. 

Tre år senere skulle Norge gjenta bragden fra 2012, og duoen var Jonas Uglem Mobakken og Ingrid Landmark Tandrevold i 2015. Det er Tandrevold som har tatt seniornivået raskest av de to, og tok sin  første pallplassering i Ruhpolding for noen uker siden da hun tok andreplass. Flere vil garantert komme.

I 2015 som i 2016 fikk vi igjen en duo som ble ungdomverdensmestere. Karoline Erdal og Harald Øygard. Erdal har blitt sett på som ei av de største skiskyttertalentene i verden, men grunnet feiltrening i 17/18 sesongen ble ikke sesongen som hun håpet, fordi totalbelastningen ble for stor. Hun kjemper nå med å komme tilbake til toppen og er en del av landslaget utvikling senior. Øygard ligger per dags dato på 7.plass i NorgesCupen etter seks renn og går for Team Kjelstad.

I 2017 og 2018 hadde vi ingen ungdomverdensmester, men i 2019 klinte Maren Bakken til og ble ungdomverdensmester i Osrblie. Bakken ble Osrblies dronning med ett stafettgull, ett individuelt gull og bronse.

Ungdomverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Del artikkel

Seier og andreplass under stafettene i Canmore

Seier og andreplass under stafettene i Canmore

Det var fryktelig kaldt i Canmore, 18-19 minusgrader og vind. De norske herrene taklet det på strålende vis og tok seieren. Jentene fikk litt trøbbel med kalde fingre på førsteetappe, men gjorde et fantastisk comeback og sikret andreplassen.

Herrene tok en overlegen stafettseier

Normaldistansens fjerdemann startet for Norge, Lars Helge Birkeland. Han styrte showet fra start til slutt, med kun ett ekstraskudd på hver skyting. Frankrike yppet seg litt de siste hundremeterne, men Birkeland fulgte han til døren og ga normaldistansens andremann et meget godt utgangspunkt. Vetle Sjåstad Christiansen skjøt også veldig godt, identisk som Birkeland. Frankrikes andremann fikk kjenne på hammeren da Christiansen trøkket til på sisterunden og Erlend Bjøntegaard på tredje gikk ut ensom i tet. Bjøntegaard trengte ett ekstraskudd på ligg, og to ekstra på stå. Selv om franskmannen kun trengte ett ekstraskudd klarte han ikke ta noe særlig innpå, og Johannes Thingnes Bø ble sendt ut åtte sekunder foran Frankrike. Det skulle aldri bli noen kamp om seieren, fordi Thingnes Bø knuste Frankrike. Han skjøt fullt hus, hvor siste stående var svært imponerende i krevende kald vind og cruiset inn til en overlegen seier.

1. Norge, 2. Frankrike, 3. Russland

 

Damene med comeback og andreplass

Etter Emilie Kalkenbergs imponerende normaldistanse ble hun sendt ut på førsteetappe. Hun imponerte på ligg, men fikk problemer på stående da hendene var frosne og røk på to strafferunder. Det så dermed vanskelig ut for damene våre. Ingrid Landmark Tandrevold gjorde en meget solid jobb på andreetappe og brukte kun ett ekstraskudd på stående og gikk inn litt over 10 sekunder på teten. Det var Tiril Eckhoff som ga oss pallhåp da hun skjøt fullt på ligg og med bra fart i sporet. Eckhoff brukte kun ett ekstraskudd på stå og med en imponerende sisterunde så det litt lyst ut da Marte Olsbu Røiseland satte i gang på sisteetappe. Olsbu gikk behersket fra start, men etter hun skjøt fullt på ligg begynte hun å spise sekunder på de foran. Siste stående skyting var svært krevende for absolutt alle lag på grunn av vind, og det ble plutselig åpent rundt pallplassene. Mange bommet, men Olsbu holdt hodet kaldt og presset ned blinkene med kun to ekstraskudd. Olsbu knuste også Frankrike på sisterunden og gikk opp Norge til en fantastisk andreplass.

 1. Tyskland, 2. Norge, 3. Frankrike

Bilde: NRK 

Seier og andreplass under stafettene i Canmore

Del artikkel

Verdens beste skiskytternasjon

Verdens beste skiskytternasjon

Hele uken har det vært sprengkulde i Canmore, men det stoppet ikke de norske utøverne. Sesongens beste dag kom etter at juryen besluttet å kutte normaldistansen til 15 km for herrer og 12.5 km for kvinner på grunn av sprengkulden.

Herrene åpnet ballet

Fra tidlig startnummer leverte Johannes noe av det råeste vi har sett på en skiskytterarena i år. Han klasket ned alle 20 blinkene og gikk som vanlig svært raskt i sporet. Det var med andre ord aldri noen tvil om at han skulle sikre sin 12. seier for sesongen, og dermed tangerte han Ole Einar Bjørndalen sin rekord for antall seiere i verdenscupen i én sesong. 

En annen med tidlig startnummer meldte seg også på i pallkampen. Vetle skjøt 1+0+0+1 og med fantastisk fart i sporet, var han i mål 2.10 bak Johannes. Det skulle vise seg å holde til andreplass etter en knusende seier over Loginov. Lars Helge var heller ikke langt bak pallplass med kun én bom på andre skyting. 2.51 var han bak Johannes i mål og endte på fjerdeplass, kun 10 sek bak Loginov på tredje. 

Erlend gjorde også en god figur med 18 av 20 treff og endte 3.41 bak Johannes på 16. plass. Henrik slet på standplass og endte med 5 bom og 52. plass. Johannes Dale som fikk muligheten til å ta turen over havet, hadde ingen god dag på standplass og skjøt syv bom og endte opp på 70. plass

Jentene fulgte opp guttas laginnsats

Ingrid fortsatte der gutta slapp, og med tre fulle hus på de tre første skytingene lå hun an til å kjempe om seieren. Men med én bom på siste så det likevel lyst ut. Dessverre skjøt flere av konkurrentene fullt , Davidova og Vittozzi snek seg foran Ingrid med 20 treff hver.

Marte gikk raskest av alle i løypa, men med én bom på hver skyting ble det for mange bom, men hun endte likevel på 12. plass. 

Det er over ett år siden Tiril vant, men i dag stemte alt. Med kun én bom på andre skyting og kjempe bra fart i sporet, fosset hun forbi både Davidova og Vittozzi. Hildebrand skjøt også 20 av 20, men heller ikke hun klarte å tukte Tiril, men skjøv Ingrid ned til femteplass. 

Ei annen jente som imponerte stort i dag var Emilie. Det så ut som hun kunne stå for en av de største skrellene på lang tid , dessverre kom det to bom på siste. Likevel er det desidert beste Emilie noen gang har levert, bare 2.43 bak Tiril i mål. 

Synnøve endte på 32. plass med tre bom. Like mange bom hadde Thekla som endte på 37. plass.

 

Den fantastiske laginnsatsen lover godt for stafetten i kveld!

Del artikkel

Info om Norges Cupen videre i 2019

Info om Norges Cupen videre i 2019

På Norges Cupen på Os ble øvelsen søndag endret fra jaktstart til sprint. Det kom innspill på lagledermøtet at man ønsket jaktstart senere i Norges Cupen denne sesongen. Mer om det og info om stafettpåmelding, kan du lese om her.

Jaktstart som øvelse på Norges Cup
NSSF har vurdert, sammen med arrangør om det er mulig å endre øvelsesprogrammet på resterende Norges Cuper og det er det ikke. Det betyr at det ikke blir gjennomført jaktstart i sesongen 2018-19. Teknisk komitè som lager terminlista som forbundsstyret vedtar, tar med innspillet og ønsker om å ha jaktstart på programmet for neste sesong. 

Vi får spørsmål om stafettpåmelding til HL - og NM - arrangementene fremover.
Det er ingen påmelding til stafett. Antall stafettlag som kretsene får pr klasse, blir avgjort på lagledermøtene på de ulike mesterskapene. 
Etter at antall lag er fastsatt på siste lagledermøte, blir det opprettet en link hvor lagledere kan legge inn utøverne som skal inn på de ulike lagene. Ytterligere info om stafettpåmelding blir gitt på de ulike lagledermøtene. 

Hvis du har kommentarer / spørsmål, ta kontakt med Anlegg- og arrangementskonsuelt, Vegar Rolfsrud.
vegar@skiskyting.no eller mobil: 976 93 662

Del artikkel

Juniorverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Juniorverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Mesterskapet i Osrblie er ferdig, og nye verdensmestere er døpt , både i junior- og ungdomklassen. Norge har hatt stor suksess både i junior- og ungdomklassen gjennom årene, men hva skjedde med de ulike verdensmesterne? Er det slik at man blir verdensmester som senior, hvis man blir junior-/ungdomverdensmester? Tre kvinnelige og ti mannlige juniorverdensmestere, i tillegg til seks kvinnelige og åtte mannlige ungdomverdensmestere har vært norske.

Det hele startet i 1967 da Tor Svendsberget ble juniorverdensmester, og han gjentok bragden i 1968. På den tiden var det kun én individuell øvelse. Det tok ikke lang tid før Tor hevdet seg som senior, noe som førte til at han tok to sølvmedaljer i Østersund i 1970, stafett og individuelt. Svendsberget kapret medaljer i mange mesterskap på 70-tallet og endte opp med hele åtte medaljer i VM-sammenheng, hvor fem var i stafett og tre individuelle. Etter Svendsberget la børsa på hylla ble han sportskommentator og journalist. 

Det skulle ta hele 10 år før Norge fikk en ny juniorverdensmester, og mannen var Kjell Søbak. Søbak tok også seniornivået raskt og endte innenfor topp tre i sammendraget i verdenscupen to ganger tidlig på 80-tallet. I tillegg til å hevde seg bra i verdenscupen, tok Søbak sølv i stafett under OL 1984 i Sarajevo. 

På 80-tallet ble det ingen juniorverdensmestere fra Norge, men på 90-tallet begynte det å svinge skikkelig. Ann-Elen Skjelbreid ble Norges første kvinnelige juniorverdensmester i 1991. 1994 ble Skjelbreid tatt ut på elitelandslaget, og fra 1995 til 2002 tok hun hele to VM-stafettgull, tre VM-stafettsølv, én VM-stafettbronse og én individuell sølvmedalje. I tillegg fikk hun med seg to OL-medaljer i stafett. Etter karrieren begynte hun som lærer på VGS.

Norge gjentok suksessen fra 1991 og fikk en ny juniorverdensmester i Åse Idland. Idland fikk med seg VM-stafettsølv før hun la opp som 27-åring, etter at resultatene ikke gjenspeilet innsatsen hun la ned. Etter karrieren startet hun å jobbe på BI i Stavanger. 

Året var 1993, og det var første gang tidenes største mester kunne kalle seg juniorverdensmester. Mannen var Ole Einar Bjørndalen og han ble dobbel juniorverdensmester. Alle kjenner til Bjørndalens enorme dominans, og gjennom karrieren tok han hele 58 medaljer i VM og OL, hvorav 28 gullmedaljer. I tillegg er Ole Einar tidenes mannlige vinterolympier. Det er fortsatt uvisst hva Bjørndalen skal gjøre etter han la børsa på hylla i 2018. 

Fem år etter Bjørndalens triumfer var det igjen damenes tur, og Gro Marit Istad ble juniorverdensmester i 1998. I løpet av sin karriere som seniorutøver vant Istad ett individuelt VM-gull i 2005 i Hochfilzen. Etter karrieren endte Istad opp som daglig leder i Herreåsen, et skisenter på Voss. Istad er vår siste juniorverdensmester på kvinnesiden.

Året etter var det en som skulle overgå Bjørndalens prestasjoner i junior-VM. Syver Berg-Domås ble legendarisk i juniorsammenheng i 1999 og ble trippel juniorverdensmester. Dessverre ble Berg-Domås rammet av sykdom som satte i kroppen i lang tid. Det førte til at han la opp i ung alder, valgte en karriere innen økonomi og begynte som rådgiver i Skatteetaten.

Etter 90-tallets herjinger fikk vi én juniorverdensmester på 200X-tallet. Det var ingen hvem som helst som ble junioverdensmester i 2005, det var Emil Hegle Svendsen, og han ble dobbel junioverdensmester. Svendsen har også hatt en legendarisk karriere som senior, og er én av tidenes norske vinterutøvere, med hele tolv gull og seks sølv i VM. I OL har Svendsen også levert, med hele fire gull, tre sølv og én bronse. Svendsen la opp i 2018, og det er ennå uvisst hva den nybakte pappaen skal gjøre etter endt karriere. 

Fra 2013 til i dag har de mannlige utøverne dominert i junior-VM. Første mann ut i 201X var Johannes Thingnes Bø. Han ble juniorverdensmester i 2013, og er per i dag verdens beste skiskytter. Thingnes Bø tok fort nivået i seniorklassen, og har rasket med seg medaljer siden 2015. Før Østersund har Thingnes Bø tre OL-medaljer, ett gull og to sølv. Fra VM har han tre gull, fire sølv og to bronse. Det stopper neppe der. 

I 2014 var det Tore Leren som ble juniorverdensmester. Leren går i dag på Team Mesterbakeren og har gjennom årene seire og pallplasser i NorgesCup og topp 20 plasseringer i IBU. Han satser fortsatt knallhardt.

2017,2018 og 2019 ble det hat-trick. Sindre Pettersen åpnet målkontoen og ble juniorverdensmester i 2017. Pettersen er nå en del av landslaget utvikling senior og har i tillegg tatt sine første WC-poeng. Vi har mye å se frem til.

Sverre Dahlen Aspenes økte gullstatistikken til Norge i 2018 og ble juniorverdensmester. Han er lagkamerat med Pettersen i utvikling senior og er inne i sin første seniorsesong. Vi er spent på hva Aspenes kan levere i årene fremover. 

I Osrblie, i 2019, skulle Vebjørn Sørum gjenta legendenes bragder. Sørum ble dobbel juniorverdensmester og skriver seg inn i historiebøkene, sammen med Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Sørum er på landslaget utvikling under 23 per dags dato, og det blir interessant å se hva den doble juniorverdensmesteren vil få til som skiskytter.

 

Juniorverdensmestere fra Norge - Et historisk perspektiv

Senere i uken vil vi presentere ungdomsverdensmestere fra Norge.

Takk til Ole Kristian Stoltenberg fra NRK som har hjulpet oss med navn og årstall !

Del artikkel

Informasjon om BAMA Young Star, sammenlagtlister og rennet

Informasjon om BAMA Young Star, sammenlagtlister og rennet

EQ timing sammenlagtlister

I EQ timing ligger det nå inne, på hvert renn som er et av kvalifiseringsrennene til en region, en funksjon som heter serier. 

 

Se eksempel fra Kvalfossrennet her

https://live.eqtiming.com/44688

 

Dette viser sammenlagtlisten for hver region.

(Midt vises ikke på Kvalfoss, da de ikke har det som kvalifiseringsrenn).

Velg da den regionen du tilhører og sjekk stillingen i din region.
Ber om at klubb og gjerne også foresatte sjekker opp sammenlagtlisten.
Noen ganger kan deltakeren være registrert to ganger pga dublett(deltakeren er registrert med to profiler) i Min Idrett.
Feil meldes til ashild.sporsheim@skiskyting.no

Young Star konkurransen
Rennet avholdes torsdag 21.mars rett etter WC konkurransen er ferdig.

Rennet er flourfritt og alle ski vil bli samlet inn i forkant for lik preparering.
Skiene vil bli renset og smurt opp likt, med flytende glider, av profesjonelle smørere og skiene vil bli utlevert på start.
Detaljert informasjon om konkurransen vil komme på hjemmesidene til rennet i etterkant av Hovedlandsrennet.

Del artikkel

NC - Endringer sammenlagt

NC - Endringer sammenlagt

Med NC på Os og jr- og ungdom-VM i Osrblie, var det gode muligheter for de som deltok på NC til å klatre i sammenlagtlisten, spesielt i de yngre klassene.

To sprinter i NC 

På lørdag ble det arrangert sprint på Os, og det skulle være jaktstart på søndag. Juryen endret jaktstarten til sprint med hensyn til utøvernes helse. Det ble en mer åpen kamp om poengene på søndagen enn det det kunne vært med en jaktstart, siden man startet med blanke ark. I tillegg var det i de yngre klassene gode muligheter for å klatre på sammenlagtlistene, i og med at det var mange utøvere i jr- og ungdom-VM i Osrblie. 

K 17

Etter helgen er det fryktelig jevnt i toppen i K 17 etter fire renn. Gro Njølstad Randby leder med 157 poeng, tett etterfulgt av Gunn Kirsti Tvinnereim, Ingeborg Almeland Rolstad, Hanne Kråkstad Johansen og Linnea Winsvold som alle har poeng fra 143 til 139 poeng. De store vinnerne av helgen var Randby og Tvinnereim som begge tok hver sin seier og pallplass. Det blir spennende å følge med på denne poengkrigen senere i sesongen. 

M 17 

I M 17 er det litt mer vann mellom båtene, og Emil Hage Streitlien med 154 poeng troner øverst på toppen. Ole Tafjord Suhrke er på andreplass med 132 poeng. Fra tredjeplass og nedover er det veldig jevnt, men det er Andreas Øyen Tøraasen som innehar tredjeplassen på 98, foran Jakob Høsøien på 95 og Lars Fauchald på 91. Det er svært mange i toppen som tar med seg rundt 60 poeng fra helgens renn, men Streitlien tar med seg hele 82 og øker avstanden til de andre.

K 18

Frida Tormodsgard Dokken troner ensomt på toppen etter helgens NC med 156 poeng etter fire renn. Det er foreløpig en tøff kamp fra andre- til femteplass hvor poengsummen ligger mellom 115 og 108 poeng. Disse jentene er følgende; Amalie Denise Andersen, Marit Østhus, Mari Andrea Kilskar Grevskott og Tuva Aas Stræte. Alle jenten rykker i fra de som deltok på ungdom-VM, som Ukaleq Astri Slettmark, Synne Owren og Maren Bakken. Det blir spennende å se om jentene fra Osrblie klarer å svare under neste NC.

M 18 

Det er intet unntak i M 18 når det kommer til poengsum til lederen, som ligger mellom 150 og 160 poeng i de yngste klassene. Med 157 poeng leder Morten Hol over Martin Uldal med 153. Peder Fekjan Solheim gjør det veldig bra i helgen, noe som gjør at han samler mye poeng og klatrer til 136. Trym Gerhardsen, som ledet etter første helg og deltok i ungdom-VM, taper terreng og faller ned på åttendeplass. Det er flere gutter som gjør det bra i helgen og Morten Tørnblad Sameien ligger på fjerdeplass, etterfulgt av Einar Hedegart.

K 19

Anne De Besche glimrer med sitt fravær etter å ha vunnet begge renn i første NC, og taper terreng siden hun deltok i ungdom-VM. Det samme gjelder Marte Carlson Møller.  Flere jenter benyttet den muligheten, spesielt Åsne Skrede, som overtar førsteplassen etter fire renn med 153 poeng med to gode renn på Os. Oda Støen Kolkinn gjør det veldig bra i helgen og klatrer helt opp til andreplass med 141 poeng. Kristine Hokseng Øien og Nora Dokken følger etter, med 132 og 131 poeng.  

M 19 

M - 19 er den første klassen hvor lederen ikke har over 150 poeng. Simen Eliassen Kvarme tar dobbeltseier i helgen, og kryper dermed opp på førsteplass med 146 poeng. Håvard Mo og Vetle Paulsen som gjorde det fryktelig godt første helg, var borte på ungdom-VM og faller litt ned på listen. På andreplass ligger Martin Alfheim med 129 poeng og på tredjeplass med 123 poeng er det Mats Øverby. En annen som gjør det bra i helgen er Jørgen Solhaug Sæter, som klatrer til fjerdeplass på listen. Videre var det veldig varierende resultater fra dag til dag på Os, og det er dermed veldig jevnt. 

K 20-21

Med flere utøvere i jr-VM, er det nå helt åpent i K 20-21 etter 6 renn. Marit Ishol Skogan troner øverst på 184 poeng, etter å ha gjort det veldig bra i helgen, etterfulgt av Juni Arnekleiv, Hilde Fosse og Marthe Kråkstad Johansen som begge var deltakere i jr-VM. I tillegg var Randi Sollid Nordvang og Mari Wetterhus på jr-vm som begge fortsatt er innenfor topp 10. Andrine Øverland Hatling klatrer til en femteplass etter å ha vunnet søndagens sprint og har nå 149 poeng. Det var også veldig varierende resultater fra dag til dag i K 20-21, og det er dermed veldig jevnt. Stina Brattegard var den som samlet tredje flest poeng etter Ishol Skogan og Vilde Aurora Gusevik Skotland som skrapet sammen 68 poeng, og klatrer til åttendeplass sammenlagt. 

M 20-21

Dag Sander Bjørndalen er helgens store vinner, og har nå 204 poeng. I tillegg gjorde Trygve Bondhus Often det bra, og overtar andreplassen sammenlagt med 161 poeng. Med flere kanoner i jr-VM, som Magnus Bøe, Jørgen Brendengen Krogsæter, Fredrik Arne Grusd, Vebjørn Sørum og Sivert Guttorm Bakken, som ikke hadde muligheten til å ta poeng, er det nå full kamp og svært jevnt. Magnus Bøe tviholder på tredjeplassen med 157 poeng, like foran Øyvind Rikheim Haugan. I M 20-21 var det mange som tok mellom 50-60 poeng i helgen, og det medfører at det blir lite endringer. Vegard Horneberg Selnæs taper litt terreng etter helgen, og faller ned på 6. plass

K senior

Eline Grue fortsetter å lede sammenlagt etter åtte renn med 262 poeng, selv om hun var borte fra helg nummer 2. Sigrid Bilstad Neraasen knapper litt innpå Grue denne helgen, og skaffer seg 230 poeng totalt. Helgens store vinner er Ida Emilie Herfoss, sammen med Ida Lien. Herfoss overtar tredjeplassen på 229 poeng, tett etterfulgt av Tonje Marie Skjelstadås på 226. Lien bykser opp til femteplass og 215 poeng. 

M senior

Endre Strømsheim tar the double og blir helgens seniorkonge. Med det klatrer han opp til sjetteplass, selv om han ikke deltok på NCs første helg. Tore Leren, som ikke deltok på helgens NC i Os, innehar fortsatt førsteplassen med 218 poeng. Vegard Bjørn Gjermundshaug hadde muligheten til å overta førsteplassen, men mangler kun ett poeng til å lede. Martin Femsteinvik gjør det også bra i helgen, og kriger seg opp til en tredjeplass med 205 poeng. Sindre Fjellheim Jorde faller ned til femteplass, siden han ikke gikk på Os. Det er Petter Austberg Bjørn som stjeler fjerdeplassen. 

 

Oversikt over neste NC er her

Oversikt over sammenlagtliste NC er her

Del artikkel

Norge vinner medaljestatistikken i jr- og ungdom-VM

Norge vinner medaljestatistikken i jr- og ungdom-VM

Norge sanket hele fire gull, én sølv og fem bronse under jr- og ungdom-VM i Osrblie, og med det vant vi medaljestatistikken.

Medaljedryss til Norge

Det hele startet på normaldistansen da Trym Gerhardsen åpnet ballet med sølv i ungdomsklassen (lengst til høyre på bildet).

Etter det tok ungdomsjentene over stafettpinnen, og fosset inn til gull på stafett (Marte Møller lengst til venstre på bildet, Anne De Besche (som hadde sendt hjem medaljen med foreldrene) og Maren Bakken tredje lengst til venstre).

Men, det var på sprinten og jaktstarten Norge virkelig skulle melde seg på kampen om å vinne medaljestatistikken. 

Ungdomsjentene, med Maren Bakken og Marte Møller i front, kapret gull og bronse. Juniorgutta fulgte opp, og tok de samme edle medaljene, med henholdsvis Vebjørn Sørum og Sivert Bakken (i midten og tredje lengst til høyre på bildet)

Med gode utgangspunkt før jaktstarten, gjentok Vebjørn Sørum og Sivert Bakken bragden fra sprinten, og tok igjen gull og bronse. Vetle Paulsen, i ungdomsklassen, kjempet til seg en bronse på jaktstarten, etter å ha startet som nummer 6 (nest lengst til høyre på bildet). Maren Bakken avsluttet det hele med å sikre seg en bronse på jaktstarten.

Det ble et svært vellykket mesterskap, og det var på slutten Norge virkelig satte inn støtet!

 

Medaljeoversikt fra mesterskapet i Osrblie

Norge vinner medaljestatistikken i jr- og ungdom-VM

 

Plasseringer til de norske utøverne i mesterskapet

Norge vinner medaljestatistikken i jr- og ungdom-VMFullstendig resultatoversikt finner du her

Del artikkel

1 gull og 3 bronse på JR-VMs siste dag

1 gull og 3 bronse på JR-VMs siste dag

På siste dag i JR-VM var det jaktstart for alle de fire klassene. Norge lå svært godt an før start, og de norske leverte både i sporet og på standplass.

Juniorgutta leverte - 1 gull og 1 bronse, igjen

Med 1. og 3. plass før jaktstarten hadde Norge med henholdsvis Vebjørn Sørum og Sivert Bakken på de plassene, et veldig godt utgangspunkt. 

Vebjørn og Sivert startet med hver sin bom på første skyting, og begge skjøt fullt på andre. Sivert gikk litt fortere i sporet, men Vebjørn skjøt lynraskt. På 3. skyting skjøt begge gutta igjen likt, med én bom hver.Før siste skyting var det mange som kjempet om medaljer, men Vebjørn som hadde ledet hele veien, skjøt en forrykende serie og skjøt 5 av 5 og gikk ut i tet. Sivert skjøt én bom, men hadde los på Russland på 3., og Frankrike som lå på 2. plass hadde rundt 10 sekunder opp til Sørum.

Sørum, som hadde gått kontrollert gjennom hele løpet, hadde ingen problemer med å holde franskmannen bak seg og gikk inn til nytt gull, noe som gjorde han til dobbel juniorverdensmester. Bakken jaget russeren, og tok et vanvittig magadrag og hentet russeren på oppløpet, og ble belønnet med nok én bronsemedalje. 

Jørgen Brendengen Krogsæter endte på 37. plass, og gikk seg opp fra 50.

 

Juniorjentene gjorde det svært bra

Jentene hade ikke like godt utgangspunkt som gutta. Marthe Kråkstad Johansen lå best an på 18. plass før start. Med fullt hus på første nærmet hun seg teten, men med to bom  på andre skyting virket medalje fjernt. Hilde Fosse, fra startnummer 30, meldte seg plutselig på med to fulle hus på de to første skytingene. Dessverre for Fosse, som gikk fryktelig fort i sporet, ble det én bom på tredje og fjerde skyting, og dermed røk en potensiell medalje. Johansen skjøt fullt på de to siste skytingene, men var for langt bak til å kjempe om medaljene. Randi Sollid Nordvang fikk også to bom, og gikk et veldig bra løp, noe som gjorde at hun klatret fra 43. til 18. plass i mål. Juni Arnekleiv startet som nummer 31 og endte på 34. med fem bom. 

Johansen endte på 6. plass, med Fosse like bak på 7. plass. Med 20 av 20 treff kunne nok begge jentene kjempet om gullet, siden de endte henholdsvis 45 og 50 sekunder bak vinneren. 3. plassen hadde 16 sekunder opp til gullet. 

 

Vetle Paulsen tok sin første medalje for ungdommer

Fra 6. plass hadde Vetle Paulsen gode muligheter til å kjempe seg opp på pallen. Gullet var det egentlig aldri noen kamp om, fordi Slovenia var overlegne. Det var likevel kamp om bronsen og sølvet og med kun to bom på tre første skytingene lå Vetle godt an. Sølvet så ut til å gå til franskmannen før siste skyting, og med fullt hus var det klart. På siste skyting ble det én bom på Paulsen, men heldigvis bommet også konkurrentene. Paulsen danset inn til bronse og tok  sin første medalje i mesterskapet. 

Trym Gerhardsen, som tidligere har tatt sølv i mesterskapet, gikk seg opp til 14. plass fra 25. med fire bom. Mathias Haugen klatret fra 38. plass til 28. Den siste norske, Håvard Mo, startet og endte på 39. plass med seks bom.

 

Ny medalje til Maren Bakken og de resterende norske ungdommene jaget medalje

Norge hadde et enormt utgangspunkt før jaktstarten, med Maren Bakken på 1. plass, Marte Møller på 3. og Anne De Besche på 5. Synne Owren startet som nummer 28. 

Det var svært jevnt hele veien, og det var åpent om medaljene så og si hele veien. Møller skjøt fire av fem på de tre første seriene, og med fullt på siste kjempet hun om medaljene. De Besche lå også ekstremt godt an, siden hun hadde skutt feilfritt frem til siste skyting. Dessverre ble det bom på siste, og medaljesjansene hang i en tynn tråd. Owren gikk et vanvittig godt løp og hadde beste etappetid, og skjøt nøyaktig like mange treff som De Besche, men med bom på siste røk også hennes medaljesjanser, selv fra startnummer 28. Det samme skjedde med Møller på siste skyting, men hun hadde én mer bom enn De Besche og Owren. 

Bakken gikk fort i sporet og gikk inn til bronse. De norske jentene jaget like bak, og med det endte De Besche på 5. plass, Owren på 6. og Møller på 7. Med andre ord, svært god laginnsats. 

 

Del artikkel

NC dag 2 - ny sprint istedenfor jaktstart

NC dag 2 - ny sprint istedenfor jaktstart

Det skulle egentlig være jaktstart på dag to av NC på Os, men juryen mente det ikke var forsvarlig å arrangere jaktstart og det ble bestemt at det skulle gjennomføres sprint med hensyn til utøvernes helse.

Ny sprint ble gjennomført istedenfor jaktstart

Alle klasser fikk gjennomført den nye sprinten, og man slapp det man fryktet på lørdag, at man måtte avlyse på søndag.

Under følger resultatene fra alle klassene med topp 3. 

 

M senior: 1. Endre Strømsheim, 2. Herman Dramdal Borge, 3. Martin Femsteinevik

K senior: 1. Ida Emilie Herfoss, 2. Ida Lien, 3. Maren Wangensteen

M 20-21: 1. Fredrik Bucher-Johannessen, 2. Trygve Bondhus Often, 3. Eirik Kjøl Tornes

K 20-21 1. Adrine Øverland Hatling, 2. Stina Brattegard, 3. Marit Ishol Skogan

M 19: 1. Simen Eliassen Kvarme, 2. Jørgen Solhaug Sæter, 3. Mats Øverby

K 19: 1. Kristine Hokseng Øien, 2. Åsne Skrede, 3. Oda Støen Kolkinn

M 18: 1. Peder Fekjan Solheim, 2. Martin Uldal, 3. Morten Hol

K 18: 1. Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad, 2. Tuva Aas Stræte, 3. Frida Tormodsgard Dokken

M 17: 1. Lars Fauchald, 2. Johannes Willassen, 3. Bjørn Lindvik Stubrud

K 17: 1. Gunn Kirsti Tvinnereim, 2. Ingeborg Almeland Rolstad, 3. Gro Njølstad Randby

 

Fullstendig resultatliste finner du her

Del artikkel

Norges Cup dag 1 på Hummelfjell TOS Arena

Norges Cup dag 1 på Hummelfjell TOS Arena

Det ble konkurrert i 10 ulike klasser under dagens sprint i Norges Cup, på Hummelfjell TOS Arena.

Sprinten brukes som utgangspunkt før jaktstarten i morgen. Under følger pallen fra dag én.

Resultater

Kvinner senior: 1. Ida Lien, 2. Ida Emilie Herfoss, 3. Sigrid Bilstad Neraasen

Menn senior: 1. Endre Strømsheim, 2. Andreas Dahlø Wærnes, 3. Martin Femsteinevik

K 20-21: 1. Marit Ishol Skogan, 2. Frida Dahl, 3. Kjersti Kvistad Dengerud

M 20-21: 1. Dag Sander Bjørndalen, 2. Håvard Kne Galåen, 3. Anders Sønsteby Flaagen

K 19: 1. Åsne Skrede, 2. Oda Støen Kolkinn, 3. Marthe Dehn

M 19: 1. Simen Eliassen Kvarme, 2. Eivind Bogen Brurok, 3. Christian Qvist Bucher-Johannessen

K 18: 1. Frida Tormodsgard Dokken, 2. Amalie Denise Andersen, 3. Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad

M 18: 1. Morten Tørnblad Sameien, 2. Raimond Haugom Strømvall, 3. Peder Fekjan Solheim

K 17: 1. Gro Njølstad Randby, 2. Gunn Kirsti Tvinnereim, 3. Eivor Melbybråten

M 17: 1. Emil Hage Streitlien, 2. Jakob Høsøien, 3. Ole Tafjord Suhrke

 

Det var mange andre som var i ilden, og hvis du vil finne ut hvordan det gikk kan du trykke på linken under. I tillegg kan du gå til EQTiming for å finne liveresultater til morgendagens jaktstart.

Fullstendige resultater fra dagens sprint finner du her

Annen informasjon vedrørende arrangementet finner du på arrangørens hjemmeside.

Arrangørens hjemmeside er her

Del artikkel

Ny gull og ny bronse til Norge i Osrblie

Ny gull og ny bronse til Norge i Osrblie

Dagen før hadde de norske ungdomsjentene gått inn til gull og bronse på sprinten, og i dag fulgte juniorgutta opp og tok gull og bronse.

Gull og bronse til gutta

Vebjørn Sørum ble Norges 10. mannlige juniorverdensmester da han skjøt 10 av 10 og gikk styggfort i sporet under sprinten i JR-VM i Osrblie.

Karimulla Khalili fra Russland skjøt også 10 av 10, men havnet 14.4 sekunder bak Sørum.

Det var en annen nordmann som også ville kjempe om medaljer. Med 9 av 10 treff og meget høy fart i sporet gikk Sivert Guttorm Bakken inn til bronse, 36.3 sekunder bak Sørum. 

Sørum og Bakken har et veldig godt utgangspunkt før morgendagens jaktstart, hvor nye medaljer skal deles ut.

De to andre nordmennene som stilte til starten var Jørgen Brendengen Krogsæter som ble nummer 50 og Magnus Bøe nummer 66. 

 

Juniorjentene

Marthe Kråkstad Johansen ble beste norske blant juniorjentene under dagens sprint og endte på 18. plass med 9 av 10 treff. Hilde Fosse og Juni Arnekleiv ble nummer 30 og 31. Randi Sollid Nordvang ble til slutt nummer 43.

Del artikkel

Gull, bronse og 5. plass! Norge herjet under sprinten i Osrblie

Gull, bronse og 5. plass! Norge herjet under sprinten i Osrblie

Kl. 14.00, 1. Februar, leverte de norske gulljentene fra stafett (29. januar) nye fantastiske prestasjoner i sprinten under årets Youth-VM.

GULL, BRONSE OG 5. PLASS

Med sent startnummer (96), feilfri skyting og enorm fart i sporet gikk Maren Bakken inn til gull under dagens sprint i Osrblie i Youth-klassen. Tiden ble 17:31.6.

Marte Møller, med startnummer 77, hadde også levert på standplass og i sporet, og lå på sølvplass før Maren dyttet henne ned til bronsemedaljen. Marte sikret bronsen og var 29.5 sekund bak Maren. 

Det var ikke bare Maren og Marte som skjøt 10 treff av 10 mulige, det gjorde også Anne De Besche som endte på en knallsterk 5. plass, 46.3 sekunder bak Maren i mål. 

Amy Baserga fra Sveits snek seg inn foran Marte og sikret sølvet, 24.8 sekunder bak Maren.

Synne Owren gjorde også sakene sine godt på standplass og skjøt 9 av 10 treff. Synne endte på 28. plass.

 

Det var med andre ord en utrolig sterk laginnsats av det norske laget, og dette lover godt før det siste rennet!

 

Gratulerer så mye!

 

PS. Tidligere på dagen gikk guttene i Youth sprint, og Vetle Paulsen ble beste norske på 6. plass. Trym Gerhardsen ble nr. 25, Mathias Haugen og Håvard Mo kom på 38. og 39. plass.

 

Resultatene finner du her

Del artikkel

Norges Cupen ruller videre

Norges Cupen ruller videre

Denne helgen er det Os il og Røros il som er vertskap i Hummelfjell TOS Arena. Anlegget ligger i Os kommune i Østerdalen. Lørdag arrangeres det sprint og søndag er jaktstart tilbake på NC-programmet.

Hvis du ikke har anledning til å være i arenaen, kan du følge hele arrangement live på EQ Timing

Klikk her for liveresultater

For mer informasjon om arrangementet, klikk deg inn på arrangørens hjemmeside:

Arrangørens hjemmeside

 

Under finner dere en liten oversikt over hvem som leder Norges Cupen i de ulike klassene:

Ledere Norges Cup

M senior: Tore Leren

K senior: Eline Grue

M 20-21: Magnus Bøe

K 20-21: Juni Arnekleiv

M 19: Håvard Mo

K 19: Anne De Besche

M 18: Trym Gerhardsen

K 18: Maren Bakken

M 17: Emil Streitlien

K 17: Linnea Winsvold

Del artikkel

Oppsummering av junior/ungdom-VM og hva som gjenstår

Oppsummering av junior/ungdom-VM og hva som gjenstår

Åtte øvelser er gjennomført og åtte øvelser gjenstår i junior/ungdom-VM i Osrblie!

Det har vært hviledag for juniorene/ungdommene i Osrblie, og vi er ca. halvveis i mesterskapet.

Her kommer en liten oppsummering av hvordan det har gått for de norske hittils, og hvilke øvelser som gjenstår av mesterskapet.

 

Øvelser ferdig

27.Januar, Ungdom gutt 12.5 km: Sølv Trym Gerhardsen, 13. Vetle Paulsen, 23. Mathias Haugen, 30. Håvard Mo

27. Januar, Ungdom jente 10 km: 11. Marte Møller, 16. Maren Bakken, 20. Anne De Besche, 22. Synne Owren

28. Januar, Junior gutt 15 km: 10. Fredrik Grusd, 12. Jørgen Brendengen Krogsæter, 49. Vebjørn Sørum, 73. Sivert Guttorm Bakken

28. Januar, Junior jente 12.5 km: 5. Mari Wetterhus, 21. Hilde Fosse, 33. Randi Sollid Nordvang, 45. Juni Arnekleiv

29. Januar, Ungdom gutt 3x7.5 km stafett: 6. Mathias Haugen, Vetle Paulsen, Trym Gerhardsen

29. Januar, Ungdom jente 3x6 km stafett: Gull Maren Bakken, Marte Møller, Anne De Besche

30. Januar, Junior gutt 4x7.5 km stafett: 4. Jørgen Brendengen Krogsæter, Fredrik Grusd, Vebjørn Sørum, Sivert Guttorm Bakken

30. Januar, Junior jente 3x6 km stafett: 5. Mari Wetterhus, Hilde Fosse, Juni Arnekleiv

 

Øvelser som gjenstår

1. Februar, Ungdom gutt  sprint

1. Februar, Ungdom jente  sprint

2. Februar, Junior gutt  sprint

2. Februar, Junior jente  sprint

3. Februar, Junior gutt jaktstart 

3. Februar, Junior jente jaktstart

3. Februar, Ungdom gutt jaktstart

3. Februar, Ungdom jente jaktstart

 

For å oppsummere har vi tatt 1 gull og 1 sølv hittils i mesterskapet, og vi håper på at de norske kan kjempe om medaljer på de åtte resterende øvelsene!

 

 

Dere kan følge med på resultatene her

 

 

Vi ønsker de norske utøverne masse lykke til! 

Del artikkel

Gull til Norge i klassen ungdom under junior VM!

Gull til Norge i klassen ungdom under junior VM!

Maren Bakken, Marte Carlson Møller og Anne De Besche ble verdensmestere i stafett i youth-klassen.

Norge tok en knallsterk seier i stafetten for ungdommer under junior-VM i Osrblie, 29. januar. 

Med kun tre bom fordelt på jentene, tok Norge seieren foran Tyskland og Frankrike.

Laget bestod av følgende trio:

1. Etappe: Maren Bakken 

2. Etappe: Marte Carlson Møller

3. Etappe: Anne De Besche

Vi gratulerer så mye!

For å følge med videre i junior-VM , trykk her

Del artikkel

Norske juniorer og ungdommer i VM i Osrblie, Slovakia, 26. januar - 3. februar

Norske juniorer og ungdommer i VM i Osrblie, Slovakia, 26. januar - 3. februar

I disse dager er det VM for juniorer og ungdommer i Slovakia, nærmere bestemt Osrblie.

Følgende norsk tropp kjemper om edelt metall.

Uttak til junior- og ungdoms-VM i Osblie, Slovakia: 

Kvinner

Junior:
Hilde Fosse, Voss Skiskytterlag

Juni Arnekleiv, Dombås IL

Marthe Krogstad Johansen, Bossmo og Ytteren IL

Randi Solli Nordvang, Vingelen IL

Mari Wetterhus, Svene IL

Ungdom: 
Synne Owren, Vingrom IL

Marte Møller Carlson, Trysilgutten IL

Anne Bunemann De Besche, Idrettslaget Try

Maren Bakken, Os IL

Menn

Junior:
Vebjørn Sørum Søndre, Ål Sportsklubb

Jørgen Brendengen Krogsæter, Ullensaker Skiklubb

Sivert Bakken, Vingrom IL

Magnus Bøe,  Idrettslaget Try

Fredrik Arne Grusd, Fossum IF

Ungdom:
Trym Silsand Gerhardsen, Tromsø Skiskytterlag

Mathias Indrelid Haugen, Østre Toten Skilag

Vetle Rype Paulsen, Lier IL

Håvard Mo, Orkdal IL

 

Dere kan følge mesterskapet her: https://www.biathlonworld.com/

Del artikkel

Nyhetsbrev styremøte nr 9, 2018-2020

Nyhetsbrev styremøte nr 9, 2018-2020

Nyhetsbrev – Styremøte 9 2018-20
Norges Skiskytterforbund gjennomførte styremøte 9 2018-20 på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

Onsdag 23. januar ble styremøte 9  2018-2020 gjennomført. 

Under følger en oppsummering av de viktigste sakene som ble behandlet. 

Ønsker du å lese hele protokollen, finner du den her på forbundets hjemmeside

Konstituering av nytt styre og utviklingskomité

Heidi Skaug fratrer sitt styreverv som visepresident rganisasjon i NSSF og som nestleder i utviklingskomitéen. Lisbeth Gederaas tar over som visepresident organisasjon og går inn som medlem i utviklingskomitéen. Marie Hov rykker opp som medlem. Håkon Engstu rykker opp som første varamedlem. Bjørn Jonsson tar over som nestleder i utviklingskomitéen. Bjørn Tore Årevik tar over som nestleder i teknisk komité.

Fremtidig organisering Sunn Idrett

Sunn Idrett går fra å være et samarbeisprogram mellom Norges Skiskytterforbund, Norges Skiforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund, med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen. Sunn Idrett jobber for å forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere og spre kunnskap om idrettsernæring. Det ble nå enighet om at Sunn Idrett skal reorganiseres og det skal jobbes med at Sunn Idrett skal bli en egen avdeling i NIF, fordi eierforbundene ikke har det samme behovet for å sitte som eiere. 

NM Senior 2019

Den 4.-6. januar 2019 gikk NM senior på Ål (del 1) av stabelen. Mesterskapet ble gjennomført som et godt teknisk arrangement og NRK leverte strålende tv-sendinger i nydelig vær. Dette ble dessverre overskygget av at flere av de største profilene ikke var til stede, og det ble rettet sterk kritikk mot forbundet fra arrangør. Forbundet tar til seg kritikken og skal nå jobbe for at NM skal være vårt viktigste nasjonale arrangement. 

Del artikkel

Anne Rustberggard Varden er ny Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund

Anne Rustberggard Varden er ny Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund

Anne Rustberggard Varden tiltrådde som ny Generalsekretær 1. januar.

Anne har lang og solid erfaring som toppleder fra ulike roller i næringslivet og kommer nå sist fra stillingen som Kommersiell Direktør i Stiftelsen Norges Varemesse, med ansvar for en arrangementsportefølje som i fjor stod for 250 millioner av virksomhetens omsetning.

Hun har gjennom sitt arbeidsvirke fremstått som en moderne leder med fokus på profesjonalisering og utvikling, og det var et bevisst valg fra styret å få inn ny kompetanse for å møte fremtidens utfordringer. Anne er en klar og tydelig leder med brennende engasjement, involvering og sterk gjennomføringsevne som Norges Skiskytterforbund vil ha stor nytte av i fremtiden. Hennes kvaliteter og profil vil utvilsomt passe inn i skiskytterforbundets arbeid for å fortsatt være en viktig samfunnsbygger innen bredde- og toppidrett, samt bidra til at Norge fortsatt skal være den ledende skiskytternasjon i verden.

Del artikkel

Miljøsamling Ridderuka 27.-31.mars 2019

Miljøsamling Ridderuka 27.-31.mars 2019

Norges Skiskytterforbund i samarbeid med Norges Skiforbund arrangerer igjen den årlige miljøsamlingen for unge syns- og bevegelseshemmede under årets Ridderuke.

Påmelding åpner 15. januar klokka 15.00 og avsluttes 1. februar.

Miljøsamlingen er fra 27. -31. mars 2019

Aldersgruppe 10-14 år (unntak kan gjøres i enkelte tilfeller)

Bosted:

Bjørndalen hytta som ligger opp mot Garli på Beitostølen.

Der vil både deltakere og ledsagere bli innkvartert.

 

Mat:

Vi har selvhushold med egen kokk på hytta som ivaretar alt rundt mat/måltider.

 

Ledsagere:

Vi vil skaffe ledsagere til alle deltakere.

Foreldre/pårørende er hjertelig velkomne til å være tilstede, men bør ordne seg egen innkvartering.

 

Påmelding:

Påmeldingslink finner du på hjemmesiden for arrangementet 

Vi vil i utgangspunktet ha en 50/50 fordeling mellom syns og bevegelseshemmede. Skulle det bli færre påmeldte for den ene gruppa øker antallet i den andre. Alle påmeldte vil få beskjed om deltagelse 6. februar.

På hjemmesiden for arrangementet vil du også finne tentativt program for samlingen og annen informasjon vil bli utlagt etterhvert - så følg med der.

 

Skulle du få problemer med påmelding eller har andre spørsmål.

Kontakt:

Skiskytterforbundet:

Marian Lyngsaunet marian.lyngsaunet@skiskyting.no m:915 20548

Skiforbundet:

Anne Ragnhild Kroken anneragnhild.kroken@skiforbundet.no m:930 54058

 

Del artikkel

Norges idrettsforbund innfører et felles medlemssystem for alle idrettslag innen 1.januar 2020

Norges idrettsforbund innfører et felles medlemssystem for alle idrettslag innen 1.januar 2020

Idrettsstyret i Norges idrettsforbund vedtok på sitt styremøte 13. og 14. desember 2018 å etablere et felles medlemssystem for norsk idrett innen 1. januar 2020 for å sikre eierskap, kvalitet og kontroll over egne medlemsdata.
Avgjørelsen får konsekvenser for alle idrettslag som i dag ikke bruker NIFs løsninger.

Norges idrettsforbund har fått klar beskjed fra Kulturdepartementet om at vi må sikre at all rapportering og fordeling av midler må være basert på identifiserbare medlemmer og aktive, og Kulturdepartementet har gitt beskjed om at dette må på plass så raskt som mulig.

Hvorfor et felles medlemssystem?

Norsk idrett må sikre kvalitet og eierskap til egne medlemsdata, forenkle hverdagen for idrettslag og sikre finansiering av norsk idrett. 

Et felles medlemssystem vil:

1. Sørge for effektive arbeidsprosesser i norsk idrett, god håndtering av personopplysninger og at verdien av medlemsbasen blir brukt til å finansiere norsk idrett i fremtiden. 

2. Sikre at norsk idrett vil klare å få kvalitet i medlemsdataene som grunnlag for rapportering, analyse, fordeling av midler og kunne kommunisere på en effektiv måte med medlemmer og tillitsvalgte innenfor norsk idrett.

 

Samme database

Dette innebærer at NIF må sikre at alle medlemmer og tillitsvalgte blir oppdatert i samme database, blir verifisert med fødselsnummer og at løsningen bruker samme definisjoner med hensyn til hvem som er medlem og tillitsvalgt.

- Norges idrettsforbund har i dag 10787 idrettslag og av disse er det 5737 idrettslag som benytter idrettens medlemssystem KlubbAdmin, mens de resterende fordeler seg på 12 ulike medlemssystemer. Mange av de godkjente tredjepartsløsningene har pr i dag ikke tilfredsstillende integrasjoner mot idrettens sentrale database. Dette gjelder både kvalitet på data og frekvens på oppdatering. I tillegg til de godkjente løsningene, har vi per nå registrert at det er ytterligere fem leverandører som ønsker integrasjon, sier Pål Kristen Rønnevik, leder av modernisering og digitalisering i Norges idrettsforbund.

Les hele pressemeldingen fra NIF her

Spørsmål og svar

Norges idrettsforbund har listet opp en rekke spørsmål og svar om hva et felles medlemssystem vil bety for ditt idrettslag og prosessen videre mot 1. januar 2020 hvor et felles medlemssystem i norsk idrett skal være på plass.

Idrettens Support

Ta kontakt med NIF IT Support dersom dere trenger teknisk hjelp.
Support kan treffes på tlf. 21029090 åpningstiden
Mandag - Torsdag kl. 08:00 - 19:00
Fredag kl, 08:00 - 15:30,
eller på e-post support@idrettsforbundet.no.

Del artikkel

Rekrutteringssamling Sirdal VGS 18.-20.januar

Rekrutteringssamling Sirdal VGS 18.-20.januar

Her er informasjon om rekrutteringssamling Sirdal VGS

Vi vil lage en aktiv helg for alle utøvere født i 2002-2004 som driver med LANGRENN, SKISKYTING eller SKYTING.

Denne helga vil bli fylt av både konkurranser og trening, samtidig som vi vil vise fram hva Sirdal VGS har å tilby. Konkurransene og opplegget blir sammen med de utøverne som går på Sirdal VGS.

Gratis overnatting for alle utøvere på Øyghedlar elevheim, mens det blir en mindre egenandel for frokost, niste og middag.

Detaljert program vil bli sendt ut til de som melder seg på.

Program:

Fredag 18.1: Oppmøte og innlosjering

Sosialt opplegg

 

Lørdag 19.1: LANGRENN: Klassisk sprint på Feed skiarena (eget arr.)

SKISKYTING: Tjørhomsprinten på Sirdal skiarena (terminfestet arr.)

SKYTING: Skytestevne på Evje (terminfestet arr.)

På ettermiddagen:

SKISKYTING/SKYTING: Skytestevne i 15m skytehallen på Sirdal VGS (eget arr)

LANGRENN: Prøving av rulleskimølla

På kvelden:

Foredrag og sosial aktivitet

Søndag 20.1: LANGRENN /SKISKYTING: Fellesstart Skøyting på Feed skiarena. (terminfestet arr.)

SKYTING: Trening i skytehallen på Sirdal VGS

 

Påmelding:

Påmelding på mail innen tirsdag 15.januar til Lise Stø eller Roger Grubben. Påmelding med navn, alder og idrett. Skriv også på om det er med foreldre.

 

Kontaktpersoner: Lise Stø: Tlf: 97091480 Mail: list6@vaf.no

Roger Grubben: Tlf: 91999796 Mail: rogr5@vaf.no

 

 

Del artikkel

Hospiteringsdag Meråker VGS 24.januar

Hospiteringsdag Meråker VGS 24.januar

Meråker VGS inviterer til hospiteringsdag 24.januar

"Du som vurderer å søke skoleplass på Meråker videregående skole er velkommen på besøk.
Vi vil gjerne vise frem hva gjør på skolen, og hvordan skolehverdagen ser ut.
Vi vil også benytte anledningen til å gi informasjon og veiledning.

Vi møtes i kantina på Meråker videregående skole torsdag 24. januar kl. 8.20.

Dere blir inndelt i grupper etter idrett, og må ha med klær og utstyr for trening.

Langrenn og skiskyting skal på ski, fristil. (Skiskytterne trenger ikke våpen.)

Skytterne er i skytehallen. (Skolen har også våpen til utlån.)

Plan for dagen

Alle deltakere vil ha samme plan for dagen.

Vi starter med en praktisk økt i respektive idrett. Etter økta spanderer skolen lunsj på alle deltakerne.

Programmet etter lunsj begynner med informasjon om skolen. Deretter blir dere fordelt på klassene som har undervisning, så dere får være med på noe av det som skjer i klasserommene.

Dagen avsluttes ca. kl. 15. Bussen mot Stjørdal og Værnes går 15.25 fra skolen.

 

Påmelding

Her er et påmeldingsskjema å fylle ut. Påmelding er åpen fram til 17. januar. 

Vil du være flere dager?

Noen har lang reise og vil ha mest mulig ut av besøket.
Det er mulig å forlenge besøket med en eller flere dager for de som ønsker det.
Ta kontakt med skolen hvis du vil ha flere dager.
Det samme gjelder om du trenger overnatting i forbindelse med hospiteringen.

 

Det er lokalt skytterstevne i skytehallen her lørdag og søndag samme uke, mens vi satser på et lokalt testløp i Grova skisenter for langrenn den helga.
Mange av skolens skiskyttere deltar i renn på Selbuskogen, en times kjøring fra Meråker.

 

Dette er ikke siste sjansen!

 

Passer det ikke denne dagen? Du er selvfølgelig velkommen en dag som passer bedre. Ta kontakt med skolen så finner vi en løsning.

 

Spørsmål?

 

Lurer du på noe, eller trenger du overnatting?

 

Send en e-post til Frode. froes@trondelagfylke.no 

Spørsmål om hospitering rettes til

Frode

Estil

Idrettsfaglig leder

Send e-post

74 17 66 74 97 78 53 80

 

Velkommen til Meråker!"

Del artikkel

Infosamling Stryn vidaregåande skule 14-16. januar

Infosamling Stryn vidaregåande skule 14-16. januar

Hei!

Er du interessert i skiskyting eller langrenn? Og ynskjer å kombinere utdanning og toppidrett? Då har Stryn vidaregåande skule ei interessant utdanning for deg!

Vi ynskjer å invitere deg som er fødd i 2003 på infosamling i Stryn frå måndag 14 januar til onsdag 16 januar. Målet med samlinga er at dokke skal få informasjon om det spanande tilbodet vi har på skulen, samt at vi skal trene godt. Vi startar måndag ettermiddag kl. 18.00, og avsluttar etter lunch på onsdag, ca kl. 12.30.

Vi gjennomfører fire treningsøkter. Ei på måndag kveld, to på tysdag og ei på onsdag. Dei to første øktene trenar dokke ilag med trenarane på Stryn vidaregåande skule, medan dei siste to øktene trenar vi saman med elevar på landslinja skiskyting på Stryn vidaregåande skule. Meir info om programmet vil kome når det nærmar seg.

Vi overnattar på skistadion i Ullsheim. Vi ynskjer at flest mogleg skal få vere med på denne samlinga; difor er opphaldet inkludert mat gratis!! Busstasjonen ligg rett ved skulen, vi fraktar deg siste stykket.

Visste du forresten at Stryn vidaregåande skule er den einaste landslinja i landet som tilbyr yrkesfag i kombinasjon med toppidrettsstudiet skiskyting? Det er vi veldig stolte av å få til, og det er ei stor glede for oss å kunne tilby elevar på yrkesfag denne kombinasjonen.

Velkomne til ei sosial og fartsfylt samling!

Påmelding eller spørsmål kan du sende til: Sjur Ole Svarstad. Påmeldingsfrist 10 januar.

Tlf 91372783. Mail: Sjur.Ole.Svarstad@sfj.no

 

Del artikkel

God jul til alle skiskyttervenner!

God jul til alle skiskyttervenner!

Norges Skiskytterforbund ønsker alle utøvere, foresatte, støtteapparat, ansatte og frivillige, TV-seere, arrangører, publikum, samarbeidspartnere og media en riktig god jul og godt nytt år!

Her kan du lese en julehilsen fra President i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten 

JULEHILSEN

Del artikkel

Utviklingstrapp for skiskyting

Utviklingstrapp for skiskyting

Utviklingstapp for skiskyting presenteres nå i PDF-form. Utviklingstrappa er sendt til trykk, og vil gjennom vinteren bli gitt til alle utøvere som har løst lisens for sesongen 2018/2019. Dette takket være en tildeling av midler fra VM-fondet etter VM i Holmenkollen i 2016.

Boka er et resultat av et toårig prosjekt, og har som hensikt å vise god treningspraksis basert på tidligere erfaringer og oppdatert kunnskap om trening i skiskyting. Boka er ment for utøvere, foreldre, trenere og andre i skiskyttermiljøet og tar sikte på å heve kunnskapen og treningskvaliteten gjennom et felles språk og en felles forståelse om skiskyttertrening.

Utviklingstrappa kan lastes ned her.

I utviklingstrappa knytter vi flere steder opp stoffet i boka mot instruksjonsvideoer på youtube. Nye filmer og nytt materiale er nå lagt ut på vår youtube-kanal: www.youtube.com/norgesskiskytterforbund

God trening og god jul!

Del artikkel

Uttak WC 3 Nove Mesto og IBU Cup 3 Obertilliach

Uttak WC 3 Nove Mesto og IBU Cup 3 Obertilliach

Norges Skiskytterforbund har gjort følgende uttak til WC 3 Nove Mesto Na Morave 17.12. – 23.12. 2018 og IBU CUP 3 Obertilliach 17.12. - 22.12. 2018.

WC 3 Nove Mesto Na Morave 17.12. – 23.12. 2018
Kvinner
Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF
Emilie Kalkenberg, Skonseng IL
Thekla Brun-Lie, Oslo Skiskytterlag
Marte Olsbu, Froland IL
Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF
Synnøve Solemdal, Tingvoll IL

Menn
Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Beveren
Johannes Thingnes Bø, Markane IL
Tarjei Bø, Markane IL
Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL
Henrik L`Abée-Lund, Oslo Skiskytterlag
Johannes Dale, Fet Skiklubb - skiskyting

IBU CUP 3 Obertilliach 17.12.18-22.12.18.
Menn

Sivert Bakken, Vingrom IL
Fredrik Gjesbakk, Bossmo & Ytteren IL
Vebjørn Sørum, Søndre Ål Sportsklubb
Sindre Pettersen, Nittedal SSL
Håvard Gutubø Bogetveit, Førde IL
Andreas Dahlø Wærnes, Trondhjems skiskyttere

Kvinner
Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL
Jenny Enodd, Budal IL
Lotte Lie, Skatval IL Skiklubb Skiskyting
Karoline Knotten, Vingrom IL
Eline Grue, Kvikne IL

Del artikkel

Alt klart for Norges Cup på Lygna

Alt klart for Norges Cup på Lygna

Til helgen er det klart for andre runde i Norges Cupen for seniorer og juniorene har sin første runde i Norges Cupen. Det er mønstringsrenn for 18 og 19 år, samt kretsrenn for 17 åringene.

Hvis du ønsker å følge løpet live via EQ Timing, kan dette gjøres her:

Liveresultater lørdag

Liveresultater søndag

Her kan du se løypekart arrangementet

Klikk her for arrangørens hjemmeside

Del artikkel

Invitasjon til opptakssamling Nordreisa - Nordnorsk skilinje

Invitasjon til opptakssamling Nordreisa - Nordnorsk skilinje

Invitasjon til opptakssamling

Nordnorsk skilinje, 27.-29. januar 2019

Vi har gleden av å invitere deg til opptakssamling ved Nordnorsk skilinje. Samlinga arrangeres i etterkant av KM i langrenn. Påmeldte utøvere tilbys transport med skilinjas minibusser fra Senja til Nordreisa. Avreise umiddelbart etter premieutdelinga er avsluttet.

Skolen er behjelpelig med å finne overnatting. Ta med sovepose.

Program:

Søndag: Felles middag når vi kommer til Nordreisa (pizza i kantina)

Mandag: 09:00 Klassisk langtur

11:45 Mandagsmøte (hospitantene får lunsj)

12:15 Info fra skolen ved rådgivere

13:00 Jobbe med skolefag/følge 1sis

15:00 Middag for hospitanter i kantina

18:00 Mandagsøkt (løp og styrke)

20:00 Felles kveldsmat i kantina for alle, info og sosialt opplegg

Tirsdag: 08:30 Individuelle samtaler (kun hospitanter)

10:15 Skiskyting: Rolig kombinasjon skøyting med hurtighet

Langrenn: Hurtighet skøyting

12:00 Lunsj og oppsummering (kun hospitanter)

Utstyrsbehov:

• Treningsklær for inne og utetrening

• Utstyr for klassisk og skøyting

• Sovepose

• Skiskyttere tar med våpen

• Toalettsaker

• Håndduk

• Skismurning

• Lommepenger

Kostnader:

• Samlingen inkludert mat, overnatting og transport fra Senja til Nordreisa er gratis. Hver enkelt må selv sørge for transport fra Nordreisa. Det går buss fra Nordreisa mot Tromsø tirsdag kl. 14.05 og mot Alta kl. 17:25.

Påmeldingsinformasjon:

• Frist: søndag 13. januar

• Påmelding sendes på e-post til: oystein.anesen@tromsfylke.no

• Oppgi om du har spesielle behov, f.eks. matallergi, medisinbehov og om skolen skal ordne overnatting til deg.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noe du lurer på.

Vi ser frem til å møte deg!

Vennlig hilsen skilinja ved

Trude Stensæter 476 62 267 (trener langrenn)

Karl-Gunnar Skjønsfjell 916 84 062 (trener langrenn)

Martin Rui 951 16 856 (trener skiskyting) Øystein Ånesen 902 03 885 (trener langrenn og seksjonsleder)

Ingrid Bråstad Nilssen 975 38 701 (avdelingsleder)

Del artikkel

NIFs Moderniseringsprosjekt - høringssvar fra Norges Skiskytterforbund

NIFs Moderniseringsprosjekt - høringssvar fra Norges Skiskytterforbund

I forbindelse med NIF sitt store Moderniseringsprosjekt, har det blitt invitert til å komme med innspill rundt fremtidig organisering av norsk idrett.
Norges Skiskytterforbund har involvert sine kretser og klubber og bedt om innspill til høringen.
Basert på de innspillene som har kommet, har forbundet sammenfattet et høringssvar som du kan lese her.

Del artikkel

Uttak WC 2 Hochfilzen

Uttak WC 2 Hochfilzen

Norges Skiskytterforbund har gjort følgende uttak til WC 2 Hochfilzen, Østerrike, 10.12-16.12.18

Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

Emilie Kalkenberg, Skonseng IL

Thekla Brun-Lie, Oslo Skiskytterlag

Marte Olsbu, Froland IL

Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF

 

Menn

Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Beveren

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Tarjei Bø, Markane IL

Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL

Henrik L`Abee-Lund, Oslo Skiskytterlag

Sindre Pettersen, Nittedal SSL

Del artikkel

Para-VM 2021 til Norge!

Para-VM 2021 til Norge!

Norges Skiforbund, Norges Snowboardforbund og Norges Skiskytterforbund, i samarbeid med Norges Idrettsforbund skal arrangere Para-VM i 2021.

Ski- og skiskytterkonkurransene vil foregå på Birkebeiner Stadion, snowboard og alpint vil avvikles i Hafjell.  

Kulturdepartementet går inn med 15 millioner til arrangementet som vil foregå i februar 2021. 
Statsråd Trine Skei Grande kunngjorde den gode nyheten på en pressekonferanse på Olympiatoppen i dag.
Stiftelsen VI er også en sterk bidragsyter til at arrangementet får et solid økonomisk fundament, samt at arrangørkommunene Lillehammer og Øyer og Oppland Fylkeskommune gjør arrangementet mulig.

Nils-Erik Ulset har deltatt på mesterskap siden 2002 og ser frem til VM på hjemmebane.
- Det blir fantastisk å få et VM for alle idretter på snø til Lillehammer-regionen. Birkebeiner Stadion er nesten som en hjemmebane for min del og det blir stort å konkurrere om medaljer i 2021, avslutter Nils-Erik. 

Det blir også arrangert en World Cup i desember 2019.

På bildet
Bakerst fra venstre: Kristian Moen (parautøver), Johannes Birkelund (parautøver), Tom Tvedt (Idrettspresident), Trine Skei Grande (Kulturminister), Birgit Skarstein (parautøver), Erik Røste (president Norges Skiforbund), Arne Horten (president Norges Skiskytterforbund), Tore Øvrebø (toppidrettssjef), Knut Nystad (daglig leder Stiftelsen VI), Ole Keul (president Norges Snowboardforbund) og Bijora Sardarian (generalsekretær Norges Snowboardforbund)
Nederst fra venstre: Ingvild Bretten Berg (generalsekretær Norges Skiforbund), Eiliv Furuli (daglig leder Lillehammer Skifestival), Therese Johaug (ambassadør Stiftelsen VI), Marit Bjørgen (ambassadør Stiftelsen VI), Øyvind Eriksen (styreleder Stiftelsen VI), Markus Grasto Nilsson (parautøver) og Cato Zahl Pedersen (fagkonsulent Olympiatoppen)

Foto: NTB Scanpix

Del artikkel

Laguttak IBU-cup 2 og 3

Laguttak IBU-cup 2 og 3

Norges Skiskytterforbund har gjort følgende uttak til IBU-cup 2 og 3 i Ridnaun 10.12.18- 16.12.18 og Obertilliach 17.12.18-22.12.18.

Norges Skiskytterforbund har gjort følgende uttak til IBU-cup 2 og 3 i Ridnaun 10.12.18- 16.12.18 og Obertilliach 17.12.18-22.12.18.

Menn:

Sivert Bakken, Vingrom IL

Fredrik Gjesbakk, Bossmo & Ytteren IL

Vebjørn Sørum, Søndre Ål Sportsklubb

Johannes Dale, Fet Skiklubb - skiskyting

Håvard Gutubø Bogetveit, Førde IL

+ 1 utøver fra verdenscuplaget

I første verdenscuprunde har Norge sju startplasser. Fra og med verdenscuprunde to vil Norge igjen ha 6 startplasser, og derfor vil en utøver rykke ned fra verdenscuplaget til IBU-cuplaget.

Kvinner:

Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL

Jenny Enodd, Budal IL

Lotte Lie, Skatval IL Skiklubb Skiskyting

Karoline Knotten, Vingrom IL

Eline Grue, Kvikne IL

Del artikkel

Norges Cup 1 senior på Geilo

Norges Cup 1 senior på Geilo

Norges Cupen for senior innledes på Geilo til helgen, og øvelsene sprint og fellesstart står på programmet.

Du kan følge hele arrangementet via liveresultater, levert av EQ Timing

Lørdag: Liveresultater sprint

Søndag: Liveresultater fellesstart

 

Arrangørens hjemmeside: Klikk her

Del artikkel

Trener Team Kongsberg

Trener Team Kongsberg

Team Kongsberg søker etter skiskyttertrener.

 Team Kongsberg er et formalisert samarbeid mellom IL Bever’n og Svene IL som begge er tilknyttet Buskerud Skiskytterkrets. Begge klubbene er medlem av NSSF. Team Kongsberg har godkjent samarbeidsavtale med NSSF.

Teamet har pr. i dag 12 utøver i Eldre Ungdom og Junior klasser som alle deltar på Norges Cup nivå. Per i dag har teamet utøvere fra Il Bever’n, Bødalen IF og Svene, og er et åpent tilbud både for andre klubber i Buskerud og for løpere i andre kretser. Det jobbes aktivt for å utvide tilbudet til også å omfatte Seniornivå. Ny trener forventes å kunne bidra aktivt inn i dette arbeidet.

Vi trenger en ny hovedtrener fra Januar 2019. Team Kongsberg ønsker nettopp deg til å lede treningsarbeidet for teamets utøvere. Vi har engasjerte og motiverte utøvere som satser hardt for å utvikle seg som skiskyttere. Vi ønsker å ligge i forkant av den treningsmessige utviklingen, og er åpne og positive til nye forslag for å tilpasse den treningsmessige hverdagen.

Stillingsgrad kan bli opp til 100%.

Eventuell tiltredelse er planlagt fra Januar – april 2019.

Lønn etter avtale. Muligheter for støtte til videreutdanning kan vurderes.

 

Ansvarsområder og arbeidsoppgaver

• Utarbeide treningsopplegg, herunder årsplan for teamets utøvere.

• Planlegge og lede teamets samlinger

• Planlegge og lede teamets tester

• Veilede og koordinere individuelt, innenfor utøvernes detaljerte treningsprogram

• Lagleder på Norgescup og NM for teamets utøvere

• Individuelle trenersamtaler/utviklingssamtaler med teamets utøvere

• Organisere og lede fellesøkter, herunder dagtrening med teamets elever ved toppiddretslinjen i Kongsberg.

• Være koordinerende ledd, og samarbeide med lærere ved toppidrettslinjen i Kongsberg

• Bistå i sponsorarbeide, og delta på teamets sponsorarrangementer

• Bidra i rekrutteringsarbeide

 

Ønskede kvalifikasjoner

Du er en person som har evnen til å jobbe selvstendig, og til å lede/bidra i team arbeide. Du er målbevisst og har evne til å planlegge på kort og lang sikt. Du har gode evner til å kommunisere med teamets utøvere og foreldre/foresatte. Du har utdanning tilpasset de oppgavene stillingen dekker. Det er en fordel med godkjent Trener 4 nivå. Trener 3 nivå med planlagt utvikling til Trener 4 vil også bli vurdert. Erfaring fra lignende arbeid er en fordel.

 

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

 

Ønskede personlige egenskaper

• Høy motivasjon

• Selvstendig

• Strukturert

• Gode relasjons- og kommunikasjonsevner

• Positiv og samarbeidsvillig

• Dynamisk og fleksibel

 

Søknadsfrist: 15.Desember.2018.

Vitnemål og attester kan ettersendes.

 

Kontaktperson ved spørsmål:

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til Roger Rustand, tlf.:

+47 95101010

Søknad og CV sendes på e-post til roger@rh-gruppen.no

 

 

 

 

 

Del artikkel