ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

Mobiloperatøren ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund og inngår egen samarbeidsavtale med verdens beste skiskytter, Johannes Thingnes Bø.

Avtalen ble signert i Anterselva på treningssamling for landslagene fredag.

- Norges Skiskytterforbund er stolte av å få med utfordreren ice på laget. Nå blir mer enn en halv million ice-kunder på lag med verdens beste skiskytter-nasjon og det gleder vi oss til å se synergier av. Vi skal bidra til at ice befester og styrker sin posisjon i det norske markedet, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Mobiloperatøren ice inngår med denne avtalen sin største sponsoravtale hittil.

- Vi lar oss inspirere av skiskytternes målrettethet, fokus og utholdenhet. I tillegg er det et raust lag med humor og glimt i øyet. Det er en god match for oss og våre kunder. Vi ser stort kommersielt potensiale i samarbeidet, sier administrerende direktør i ice, Eivind Helgaker.

Kaprer lua i vinter

Avtalen med ice er inngått for de neste to sesongene. For sesongen 2019/2020 skal ice ha logo på lua til både elite-, junior- og rekruttlandslagene. I tillegg får de stor synlighet på nasjonale skiskytter-arrangement, bred aktivering og en rekke andre samarbeidsprosjekter.

- Gjennom våre jordnære og profesjonelle utøvere vil ice få en unik mulighet til å bygge kjennskap og kunnskap til sin merkevare, i tillegg til økt rekkevidde og gjennomslagskraft. Gjennom dette partnerskapet skal vi bidra til at ice når sine kommersielle mål. Alle våre partnere skal merke en tydelig effekt av å være på lag med oss, sier generalsekretær i NSSF, Anne Varden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

I tillegg til hovedavtalen med forbundet, har ice også signert en egen samarbeidsavtale med verdens beste skiskytter, Johannes Thingnes Bø.

- Skiskyting er en av Norges mest populære idretter, og har mange flotte profiler og forbilder blant sine løpere. Johannes Thingnes Bø er en fantastisk dyktig idrettsutøver og er blant de topp tre mest populære idrettsprofilene i Norge. Vi er veldig fornøyde med å ha inngått en samarbeidsavtale med Johannes som vår ambassadør, sier administrerende direktør i ice, Eivind Helgaker.

Om ice

ice er utfordreren i det norske mobilmarkedet og har som mål å endre den tradisjonelle mobilbransjen til kundenes beste. Selskapet bygger sitt eget 4G-nett med Nokia som partner og leverandør, og er landets raskest voksende mobiloperatør. ice tilbyr kvalitetsprodukter til både privat- og bedriftskunder til en rimelig pris, og bidrar til at konkurransen i det norske mobilmarkedet blir best mulig for alle.

Del artikkel

Helseattest og Ren Utøver for skiskyttere

Helseattest og Ren Utøver for skiskyttere

Norges Skiskytterforbund (NSSF) vil for sesongen 2019/20 videreføre ordningen fra foregående sesonger med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett.

Formålet med klareringen bygger på at Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsmessige eller andre relevante medisinske utfordringer i forhold til om de er helsemessig skikket til å representere.

Helseattesten består av to deler. Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege. Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt.

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli makulert/slettet. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere.

Alle utøvere (gutter og jenter) som skal vurderes for representasjonsoppgaver i regi av NSSF må avgi helseopplysninger ved å sende inn helseattesten.

Skjema Helseattest finner du her

 I 2019/2020 sesongen gjelder helseklarering for følgende renn:

1. Junior VM

2. Senior EM

3. IBU- cup senior

4. World-cup senior

5. VM senior

 Praktisk er det opp til utøverne selv å administrere prosessen. Utøvere som har ambisjoner om å representere Norge internasjonalt i skiskyting må selv laste ned skjemaet fra linken som ligger på NSSF sin hjemmeside, fylle ut egenerklæring samt få utført undersøkelse hos lege. Attesten returneres innen 1. November ferdig utfylt, attestert pr post til adressen som er gitt. (NB! Skal ikke sendes som e-post, husk riktig porto og avsender på brevet). Mottaker er underlagt reglene i helsepersonelloven og har taushetsplikt.

Ren Utøver

Nytt av året er at IBU krever at alle som skal delta i konkurranser i regi av IBU må gjennomføre antidoping e-læringsprogram. Det vil si at alle som har ambisjoner om å representere for Norge på alle nivå må gjennomføre Ren utøver før sesongen og ha diplom klar for innsendelse ved et eventuelt uttak.

 

Spørsmål om helseklareringsordningen og krav om antidopingsertifikat rettes til Ragnar Hagen på mobil 99514377 eller mail ragnar_hagen@hotmail.com 

 

 

Del artikkel

Skiskytter-interessen øker

Skiskytter-interessen øker

Skiskyting øker sin rekkevidde i befolkningen med 14 prosent og antall medieoppslag om idretten har økt med én tredjedel, sammenlignet med i fjor.

Det viser tall fra Sponsor Insight. Tallene beskriver hvor mye tv-tid skiskyting har hatt, antall medieoppslag relatert til idretten og totalt antall tv-seere og mulige lesere av saker (rekkevidde) som handler om skiskyting i september 2019.

– Vår visjon er at skiskyting skal være den mest attraktive vinteridretten, og disse tallene er definitivt med på å bygge opp under dette, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Antall medieoppslag om skiskyting har økt med hele 30 prosentpoeng sammenlignet med september i fjor. I tillegg har tv-tid med skiskytter-relatert innhold økt med 34 prosentpoeng. Rekkevidden nasjonalt har dermed økt med totalt 14 prosentpoeng fra september i fjor.

Totalt har 1.320.000 tv-seere sett på skiskytterkonkurranser i perioden.

– Det er gledelig at skiskyting også er i vinden utenom vintersesong. Arrangementer som Blink og NM rulleskiskyting bidrar til økt interesse også på sommeren. Vi har i tillegg flotte utøverprofiler som fronter idretten vår på en fantastisk måte gjennom hele året, fortsetter generalsekretæren i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden. 

Per september i år er skiskyting den nest mest populære idretten blant befolkningen, med en total interesse på 43 prosent (tilsvarende fjoråret). Langrenn troner på topp med 47 prosent interesse.

Undersøkelsen til Sponsor Insight gjennomføres hver måned hele året, og er representativ for Norges befolkning. Det gjennomføres ca. 4000 intervjuer på årsbasis.

Del artikkel

NM Rulleskiskyting 2020 - 18-20 september

NM Rulleskiskyting 2020 - 18-20 september

Dato for NM Rulleskiskyting 2020 er klar; 18-20. september 2020.

Mesterskapet blir arrangert av Voss SSL i Voss Ski og Tursenter.

Del artikkel

Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

16. september vedtok styret i Norges Skiskytterforbund (NSSF) at vi ønsker å delta i Ungdoms-OL i Lausanne 2020, og stille med inntil 8 utøvere i aldersklassen 17-18 år (4 gutter og 4 jenter).

I forbindelse med deltakelsen vil det bli en egenandel på kr 4.000,- for hver utøver.

Med bakgrunn i vedtaket om deltakelse, ble det gjort en vurdering knyttet til selve uttaket og hvilken aldersfordeling man skulle benytte.  Man så på tre aktuelle alternativer:

1) utelukkende eldste årsklasse

2) tre eldre og én yngre utøver

3) to eldre og to yngre utøvere

Beslutningen om å innstille to utøvere fra eldre årsklasse og to utøvere fra yngre aldersklasse (alternativ 3) er basert på at vi ønsker at begge generasjoner skal få mesterskapserfaring (det er ikke European Youth Olympic Festival (EYOF) alle år).

Utøverne som er innstilt har blitt vurdert på følgende:

 • Utøverne fra eldre årsklasse ble vurdert basert på totalresultatet i Norgescupen i fjor.
 • Utøvere fra yngre årsklasse ble vurdertprimærtbasert på resultater i Hovedlandsrennet (beste totalplassering og eventuelt beste tid) samt resultater fra Bama Young Star.

Fristen for NSSF å melde inn sin innstilling til Olympiatoppen var 25. september. Endelig uttak gjøres av Olympiatoppen og blir offentliggjort 16. desember.

Dersom NSSF skulle ha meldt inn flere utøvere i innstillingen til Olympiatoppen, altså laget en lenger long-list, måtte alle disse utøverne registrert seg i Olympiatoppen sine systemer. I tillegg måtte vi arrangert flere konkurranser for å identifisere de utøverne vi ønsket å innstille til uttak. Dette er ikke ønskelig, fordi det blir flere konkurranser enn det som er planlagt.

Norgescupen på Lygna kommer etter fristen 6. desember om å sende inn short-list. NSSF ønsker ikke at konkurransene på Lygna blir preget av prestasjonspress fordi det kan føre til økt jag etter å komme seg på snø for de yngre årsklassene.

NM Rulleskiskyting i Steinkjer kommer utenfor normal konkurransesesong. I tillegg er det ikke det samme å gå på rulleski, som på ski, hva gjelder teknikk. Totalvurderingen ble at vi ikke ønsket å bruke dette rulleskirennet som uttaksrenn/vurderingsrenn for innstilling av utøvere til Ungdoms-OL.

I fremtiden skal NSSF informere om Ungdoms-OL minimum ett år i forveien for å skape god forutsigbarhet. Det vil også bli utarbeidet generelle retningslinjer for fremtidige Ungdoms-OL, gitt at NSSF fortsatt ønsker å sende norske utøvere.

Utøverne som er innstilt til Ungdoms-OL i Lausanne, og oversendt Olympiatoppen er:

Kvinner:
Gro Njølstad Randby 
Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim
Synne Mæland-Herheim
Herborg Idland

Herrer:
Isak Leknes Frey
Stian Fedreheim
Vegard Thon
Emil Hage Streitlien  

Reserver:

 1. Eivor Melbybråten
 2. Linnea Winsvold
 3. Ole Tafjord Suhrke  
 4. Jakob Høsøien

Ønsker du mer informasjon om vurderingene som er gjort?
Vennligst kontakt: Harri Luchsinger, harri.luchsinger@skiskyting.no, mobil: +47 97899716

Del artikkel

Nytt para-trener akademi

Nytt para-trener akademi

I samarbeid med Olympiatoppen skal det startes et nytt para-trener akademi i mars 2020.

Prosjektet vil samle trenere på tvers av idretter og målet er å løfte norsk para-idrett. Dette er en unik mulighet for å få topp skolering av motiverte trenere. I alt er det satt av 12 plasser i første kull, og skiskyting kan få én av plassene.

Målgruppe:

 • Utvalgte trenere som ønsker å spesialisere seg som trener for para-utøvere
 • Har grunnleggende trenerutdanning
 • Har et sterkt ønske om å (videre)utvikle seg som para-trener

Akademiet er samlingsbasert og har en variget på 15-18 måneder. Målsettingen er å rekruttere og videreutvikle gode para-utøvere mot fremtidige Paralympics, sammen med trenere som har høy kompetanse.

Interessert i å delta på dette? Ta kontakt med Jens Schjerven innen 20. oktober 2019.

E-post: jens.schjerven@skiskyting.no 

Foto: Nils Erik Ulset under sprint menn skiskyting lørdag i 2018. Bildet er tatt av NTB scanpix/Berit Roald. 

Del artikkel

Rennsøknad på EQ Timing

Rennsøknad på EQ Timing

Vi vet dere har planlagt mange arrangementer for sesongen, men det har kommet inn veldig få rennsøknader til den fullstendige terminlisten.
Den opprinnelige fristen gikk ut 15. september.

Den fullstendige terminlisten er ett viktig verktøy for mange når det kommer til planlegging av sesongen - så vi trenger å få registrert alle rennene så fort som mulig.

Registrering gjør dere på www.eqtiming.no så fort som mulig.

Hvis du trenger hjelp til å legge inn rennsøknad, se her eller ta kontakt med EQ Timing:
Telefon deltagersupport: +47 61159020
Telefon arrangørsupport: +47 61159021
E-post: support@eqtiming.com

 

Del artikkel

Kollen kaprer finalen til 2022

Kollen kaprer finalen til 2022

Holmenkollen blir fast finalearrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Det har det Internasjonale Skiskytterforbundet bestemt.

- Skiskytter-familien elsker å komme til Holmenkollen. De har en erfaren organisasjon som sikrer flotte konkurranser, mange frivillige som gjør en fantastisk jobb og logistikken fungerer svært godt. Når du legger til fantastisk atmosfære med entusiastiske publikummere i en legendarisk arena, får du virkelig en verdig avslutning på en lang og spennende sesong, sier President i IBU, Olle Dahlin.

 Holmenkollen har vært arena for finalen i verdenscupsesongen til skiskytterne flere ganger tidligere. Nå er det imidlertid vedtatt at Norges nasjonalanlegg skal huse finalen årlig fram til 2022.

 Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, har hatt ansvaret for verdenscupen i skiskyting de siste tre årene. Arrangementet samlet i 2019 nær 27.000 publikummere fordelt på fire konkurransedager. Neste års finale skjer 20. – 22. mars.

 – Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena – ikke bare for hopp og langrenn. Anlegget er i stadig utvikling og i tett samarbeid med kommunen skjer det stadig nye forbedringer. IBUs bestemmelse skaper forutsigbarhet både for oss, kommunen og våre samarbeidspartnere, sier Vestgren Sæterøy.

 

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen

• Ble gjennomført for første gang i 1984

• VM i skiskyting ble arrangert i 2016 med stor sportslig suksess

• Siden 2017 har idrettsarrangøren Holmenkollen Skifestival AS hatt ansvaret for gjennomføringen

•  Sesongens finale gjennomføres 20. – 22. mars 2020

• Les mer på: https://holmenkollenskifestival.no/skiskyting/ 

 

Del artikkel

Bestilling av plass til smørevogner sesongen 2019-20

Bestilling av plass til smørevogner sesongen 2019-20

Det går fort mot en ny sesong, og for å gjøre det enkelt for smørere og arrangører samler vi som vanlig opp fellesbestilling av plass til smørevogner på nasjonale arrangementer denne sesongen også.

Dette er ett tilbud for alle team, skoler, kretser og smøreleverandører som benytter egen smørevogn på mer enn to arrangementer denne sesongen.

Fyll ut vedlagte skjema: Skjema for bestilling av plass til smørevogn...

Ferdig utfylt skjema sendes innen 15. oktober til:
christian@skiskyting.no

NSSF tilbyr ikke felles bestilling av overnatting på arrangementer for servicepersonell denne sesongen.

Bestillinger og endringer i behovet etter 15. oktober må meldes til den enkelte arrangør direkte.

Del artikkel

Resultatliste fra skytefinalen 2019

Resultatliste fra skytefinalen 2019

Skytefinalen ble gjennomført i varierende vindvær på Steinkjer Skistadion.

Vinner av K/M 17 år ble Sivert Bjørndalen fra Simostranda IL med 19 treff. I K/M 18 år var det Jakob Høsøien fra Tynset IF / Team Toyota Slettum Bil som trakk det lengste strået. Også han med 19 treff.

I M/K 19 år ble det jevnt med hele fire skyttere som fikk 17 treff og da måtte det omskyting til for å kåre en klassevinner. Ulrik Olsen Brimi fra Byåsen SSL / Trondheim Biathlon Team var den raskeste med fire treff og han gikk dermed videre til superfinalen. I klassen K/M 20-22 år utmerket Vingrom IL sin utøver, Sivert Guttorm Bakken, seg som den eneste skytteren med 20 treff. 

I superfinalen var det Ulrik Olsen Brimi som skjøt best og fortest og stakk derfor av med premien fra Lapua på 1000 stk konkurranseskudd. 

Resultatliste:

K/M 17år

K/M 18år

K/M 19år

K/M 20-22år

Del artikkel

Informasjonsmøte 20. september

Informasjonsmøte 20. september

Norges Skiskytterforbund inviterer til et informasjonsmøte i forbindelse med NM Rulleskiskyting førstkommende fredag kl 18:45, umiddelbart etter lagledermøtet. Møte vil være på Steinkjer Skistadion i kafeteriabygget, samme sted som lagledermøte blir avholdt.

Her vil det bli informert om uttakskriterier for sesongen 2019/20 og hvilke krav som stilles til løperne ved representasjon. NSSF vil for sesongen 2019/20 videreføre ordningen fra foregående sesonger med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett. Formålet med klareringen bygger på at norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. I tillegg krever nå IBU at alle som skal delta i konkurranser i regi av IBU må gjennomføre antidoping e-læringsprogram. Det vil si at alle som har ambisjoner om å representere Norge må gjennomføre «Ren utøver» før sesongen og ha diplom klar for innsendelse ved et eventuelt uttak.

Skiskytterforbundets verdier «Begeistrende, samlende og nytenkende» stiller krav til oss som reiser rundt på renn. Vi skal sammen skape gode opplevelser og være åpne og ærlige for å fortsatt skape godt samhold og fellesskap. I tillegg skal vi tenke nytt og i den forbindelse er det fint å få kreative innspill fra salen. Hvordan forholder vi oss til dette og hvordan kan vi sammen fortsette å bygge dette gode fellesskapet i norsk skiskyting.

Spørsmål eller innspill både før og etter møtet kan rettes:
Harri Luchsinger
E-post: harri.luchsinger@skiskyting.no 
Telefon: 978 99 716

Del artikkel

Arrangørkonferansen 2019 og tidtakerkurs

Arrangørkonferansen 2019 og tidtakerkurs

Årets Arrangørkonferanse går av stabelen 18.-19. oktober på Comfort Hotel Runway, Gardermoen.
Det vil bli arrangert tidtakerkurs parallelt med Arrangørkonferansen.

Sted:  Comfort Hotel Runway, Gardermoen
Dato: 18.-19. oktober 2019 
Tid: Start kl. 18:00 fredag - ca 14:00 lørdag 
Målgruppe:  Rennleder, tidtakersjef, org.leder, TD2 m.fl 
Påmeldingsfrist: 1.oktober 2019
Priser:

Helpensjon pr person i dobbeltrom kr. 975,-
Helpensjon pr person i enkeltrom kr. 1425,-
Dagpakke fredag og lørdag inkl. middag og lunsj kr. 950,-
Dagpakke fredag inkl. middag (ikke lunsj lørdag) kr. 650,- 
Dagpakke lørdag inkl. lunsj kr. 650,-

* NSSF fakturerer klubbene i etterkant av konferansen.

 Programmet er ikke helt klart, men mye av innholdet er på plass:

 • Oppdateringer fra EQ Timing
 • Hvordan skape medieoppmerksomhet på arrangement?
 • Regelendringer
 • Arrangørhåndboka
 • Hvordan forholder vi oss til fluor på arrangement?
 • Møter mellom arrangør og TD2ere

Alle som ønsker å delta enten på konferansen eller tidtakerkurset må melde seg på via linken under. 
Merk at det ikke er en egen kursavgift for de som ønsker å delta på tidtakerkurset, annet enn at man må betale for enten overnatting eller dagpakke ihht det som står i påmeldingen.

PÅMELDING TIL ARRANGØRKONFERANSEN OG TIDTAKERKURS


TD2ere får dekket opphold i dobbeltrom og reise. 

Har du spørsmål til konferansen eller tidtakerkurset, ta kontakt med christian@skiskyting.no

 

Del artikkel

Lillehammer rulleskifestival

Lillehammer rulleskifestival

Lillehammer Skiklubb og Vingrom IL har laget et nytt konsept på Lillehammer som heter Lillehammer rulleskifestival.
Arrangementet går i perioden 4.-6. oktober 2019 og er for alderen 13-19 år.

Del artikkel

Ny Anlegg- og arrangementskonsulent

Ny Anlegg- og arrangementskonsulent

Christian Gedde-Dahl er ansatt som ny Anlegg- og arrangementskonsulent.

- Vi er veldig godt fornøyd med å få Christian med på laget, uttaler påtroppende Bredde- og rekrutteringssjef Vegar Rolfsrud. Han kjenner rollen godt fra før av, da han vikariert for meg i to omganger ifm pappapermisjon, samt at han har gjort en rekke storskjermproduksjoner for oss. Han kjenner organisasjonen godt og vet hvor viktig frivillig arbeid er for å skape gode arenaer for utøverne i idretten vår. Christian innehar en meget god teknisk- og digital kompetanse, som vil utvikle både anlegg og arrangement på en god måte, avslutter Rolfsrud. 

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med Norges Skiskytterforbund på mange måter over flere år, og ser virkelig frem til å kunne gjøre det på fulltid fremover. Vegar har gjort en glimrende jobb over mange år, så det er store sko å fylle i denne rollen. Forhåpentligvis kan min kompetanse og bakgrunn i samarbeid med hele skiskytterfamilien, være med på å utvikle anlegg og arrangement ytterligere. 

Christian tiltrer i sin stilling 16. september. 

Del artikkel

Blink 2019

Blink 2019

Blinkfestivalen i Sandnes sentrum går av stabelen denne uka og landslagene stiller til start, med god konkurranse fra både norske team og klubbutøvere, samt deltakelse fra internasjonale utøvere!

Det er 14. gang Blinkfestivalen arrangeres og det er meldt om deltakerrekord for hele arrangementet med ca 2800 påmeldinger. 

Noen skiskytterne skal prøve seg på Lysebotn opp torsdag, fredag er det skyteduell og fellesstart, før man runder av Blink med supersprint og finaler lørdag. For de yngre klassene er det supersprint og kvalifisering fredag og lørdag er det finaler. 

For de som ikke har anledning til å være publikum i Sandnes, kan dere se det hele på NRK 1. Her er sendeplanen:

Torsdag: kl. 22:00 Lysebotn opp
Fredag: kl. 19:30
Lørdag: kl. 19:35

Se forøvrig arrangørens hjemmesider for mer informasjon.

HJEMMESIDE BLINKFESTIVALEN

 

 


Del artikkel

Konkurransereglementet 2019-20

Konkurransereglementet 2019-20

Teknisk komité i Norges Skiskytterforbund har vedtatt nytt konkurransereglementet for sesongen 2019-20

Alle endringer for sesongen 2019-20 er markert i rødt. 

Her er noen av hovedpunktene:

 • Juniorklassen utvides til 20-22år
 • Stafettklassene ungdom og junior justeres til 17-19 år og 17-22 år.
 • Når en utøver skal bytte klubb, skal det fylles ut et overgangsskjema
 • Endret rutine ift påmelding stafett, se §1.5.1.2
 • På nasjonale arrangement - Avtrekkskontroll og brikkesjekk gjennomføres før man får tildelt startnummer. Innskyting skal gjennomføres med startnummer på. 
 • §5.3 30sekunder straff: Dersom en utøver har tomhylse i kammeret ved avtrekkskontroll eller visitasjon etter innskyting

NSSFs konkurransereglement sesongen 2019-20

 

Del artikkel

Vingrom IL Skiskyting søker trener(e)

Vingrom IL Skiskyting søker trener(e)

Til sesongen 2019/2020 søker Vingrom IL Skiskyting etter ny trener(e) til skiskyting.

Vingrom IL Skiskyting er en av de største skiskytterklubbene i landet med god bredde og flere gode utøvere på toppnivå nasjonalt og internasjonalt. 

Arbeidsoppgaver er å bidra med å planlegge og gjennomføre fellestreninger og evt. ekstraøkter.

Ønskede kvalifikasjoner er idrettsfaglig bakgrunn og trenererfaring fra skiskyting. Gjerne vært aktiv utøver selv, og inneha gode langrenns- og skytetekniske ferdigheter. 

Det er en fordel om trener bor i Lillehammerregionen.

Ta kontakt med sportslig leder Paul Erik Hattestad, tlf 93485011.

 

Del artikkel

Ny bredde- og rekrutteringssjef

Ny bredde- og rekrutteringssjef

Bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet har sagt opp sin stilling og blir hos oss til 1. september. I samråd med styret er det besluttet at stillingen ikke lyses ut, og at den fylles av Vegar Rolfsrud, som har vært hos oss i 12 år og som i dag er arrangement- og anleggskonsulent.

 

Vegar har selv vært aktiv skiskytter, og har mange års erfaring i skiskyttermiljøet som frivillig på arrangement, kursholder og trener. - Med Vegar sin kunnskap, erfaringer og personlighet er vi trygg på at han vil fylle denne rollen meget godt, og bidra til at forbundet når sine målsetninger knyttet til rekruttering, utvikling og utdanning, sier Generalsekretær Anne Varden.

 

Vegar vil ha det strategiske ansvaret innenfor områdene rekruttering, utvikling og utdanning. Sentralt i rollen er kompetanseutvikling og sikre en vellykket implementering av Utviklingstrappa, som er vårt verktøy for å utvikle skiskyttere fra utøvere begynner med skiskyting og fram til de blir seniorutøvere. Vegar vil ha nær kontakt med krets- og klubbleddet, samt skoler og team.

 

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med norsk skiskyting siden 2006 og ser frem til nye og spennende oppgaver, sier ny bredde- og rekrutteringssjef Vegar Rolfsrud. Det å få sjansen til å jobbe med kjernevirksomheten i norsk skiskyting, ser jeg veldig frem til. Bredde- og rekrutteringsavdelingen, med Marian i spissen, har gjort en særdeles god jobb og jeg ser frem til å videreutvikle det gode grunnlaget som er lagt, avslutter Vegar Rolfsrud.

Del artikkel

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

Sunnaasstiftelsen inviterte til fleskballturnering på Norges Idrettshøgskole under Camp Spinal.

Camp Spinal er et konsept med motivasjons- og treningsleire som arrangeres årlig for brukere med ryggmargskader. 

I den forbindelse avholdes det fleskballturnering hvor det var mange lag som silte til start. Regjerende mestere Hurtigruta Carglass og NSSF kom seg ikke videre til finalen, men vi takker for en fantastisk morsom turnering. 

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

Sunnaasstiftelsen sin hjemmeside

Del artikkel

Tidtakerbrikker sesongen 2019-20

Tidtakerbrikker sesongen 2019-20

På nasjonale arrangement sesongen 2019-20 blir det noen endringer med tidtakerbrikke.

For sesongen 2019-20 skal utøver ha kun én tidtakerbrikke og det er utøverens personlige brikke. Brikken skal ha brikkenummer 3731640 eller høyere nummer. Brikkene som har nummer under 3731640 må enten kjøpe ny brikke fra Emit i god tid før arrangementet, eller man kan kjøpe/leie brikke på rennkontoret. Husk å oppdatere brikke ID på din profil i EQ Timing. 

Den nye praksisen gjelder for nasjonale arrangement (NM, Norges Cup, Hovedlandsrennet og mønstringsrenn)


Veileder for å endre brikkenummer i EQ Timing på din profil

 


Del artikkel

Alder i juniorklassen

Alder i juniorklassen

Styret vedtok 12. juni hva alderen skal være i juniorklassen kommende sesong. Du kan lese mer om det her.

Norges Skiskytterforbund vil takke organisasjonen for stort engasjement rundt saken og alle innspill som har kommet.
Styret i NSSF har vedtatt følgende i saken: 

Styret vedtar at NSSF skal følge IBU sitt vedtak om alderen 20-22år i juniorklassen. Det betyr at juniorklassen i Norge er 20-22år fra og med sesongen 2019-20. 

 


Del artikkel

Jens R. Schjerven ansatt som prosjektleder i NSSF

Jens R. Schjerven ansatt som prosjektleder i NSSF

Det er en glede å kunne fortelle at Jens Riise Schjerven er ansatt som prosjektleder i NSSF. Dette er en fireårig stilling og han tiltrer 1. september 2019. 

Jens vil ha to hovedarbeidsfelt:
50% Utviklingsarbeid bredde para-skiskyting. 50% Arbeid med utdanning og kompetanse rettet mot klubb og krets.
Jens har vært aktiv i skiskyttermiljøet i mange, mange år og har erfaring både som trener, klubbleder, TD, rennleder og skytebanesjef.
I tillegg er Jens godt kjent med IBU gjennom oppgaver som skytebanesjef WC Holmenkollen, Rennleder på sesongstart skiskyting og dommeroppgaver internasjonalt.

«Etter mange år i forskjellige roller på fritiden ser jeg virkelig fram til å jobbe med skiskyting på heltid. Det blir fantastisk spennende og få være en del av den største satsningen noen sinne innen para-idretten på breddenivå her til lands. Samtidig vil en del av jobben være kompetansebygging for krets og klubber, noe som har stått mitt hjerte nær over lang tid. Og ikke minst gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med både nye og gamle kolleger innen idretten" uttaler Jens Schjerven. 

Del artikkel

Løft for para-skiskyting

Løft for para-skiskyting

35 fagpersoner innen paraidretten fra 11 særforbund, Olympiatoppen og NIF var samlet til kickoff for tidenes parasatsing i Norge.

- Det overordnede målet er å doble antall medaljekandidater i paralympiske leker i løpet av åtte år, sier Olympiatoppens Cato Zahl Pedersen.

I samarbeid med Stiftelsen VI er det satt av seks millioner kroner årlig til langsiktige prosjekter for å utvikle flere parautøvere til internasjonalt toppnivå. Totalt 11 særforbundsprosjekter, rettet mot syns- og bevegelseshemmede, er plukket ut til å få seks millioner kroner årlig de neste fire årene. 

- Søknadsprosessen fra særforbundene viser at det er en betydelig økt iver etter å skape et løft for paralympisk rekruttering og utvikling. 16 særforbund søkte, og vi har landet på videre samarbeid med elleve idretter, sier prosjektleder Elisabeth Eyde i Olympiatoppen. 

Følgende forbund og idretter har underskrevet samarbeidsavtale og er tildelt prosjektmidler: langrenn, alpint, snowboard, skiskyting, svømming, bordtennis og roing. I tillegg skal det inngås avtaler med friidrett, skyting, paraishockey og sykkel.

Tettere samarbeid med flere aktører

Det er altså først og fremst disse ovennevnte idrettene som skal gi Norge et løft i internasjonal paraidrett. Prosjektenes arbeidsmål er å rekruttere og utvikle flere unge parautøvere til høyeste internasjonale nivå gjennom tettere samarbeid med klubber, fagkonsulenter og Olympiatoppen ute i regionene.

- Målet er å trigge ungdommer som ønsker å være aktive til å bli enda mer aktive, rekruttere flere med medfødt funksjonshemning gjennom tett samarbeid med skoler, kommuner og rehabiliteringsinstitusjoner, og hjelpe nyskadde inn i idretten, både de som tidligere har vært aktive, men også nyskadde som ønsker å starte med idrett, sier Cato Zahl Pedersen.

Zahl Pedersen er utrolig glad for samarbeidet med Stiftelsen VI.

- Vi ser på dette samarbeidet som en fantastisk mulighet for å få et gjennombrudd for rekrutteringen og utvikling av paratoppidretten. Den økte oppmerksomheten som allerede er skapt, gir et moment som vi vil bruke til økt satsing og styrking av klubber som tilrettelegger for målrettet daglig treningsaktivitet i fellesskap for parautøvere, sier Cato Zahl Pedersen.

Han håper å se resultater ganske raskt.

- Det som blir viktig for oss er at vi allerede i løpet av et års tid vil se en tilvekst av nye utøvere i de ulike idrettene, sier Zahl Pedersen avslutningsvis.

Del artikkel

Utlysning av midler fra ExtraStiftelsen

Utlysning av midler fra ExtraStiftelsen

Alle idrettslag kan søke om midler til ExtraStiftelsen via Norges idrettsforbund til oppstart eller videreutvikling av prosjekter rettet mot sårbare og utsatte grupper.

Du kan søke om midler til prosjekter som har som mål om å legge til rette for og inkludere:

• mennesker med funksjonsnedsettelse

• mennesker med innvandrerbakgrunn

• mennesker med en fysisk sykdom

• mennesker med psykisk sykdom eller

• mennesker med lav betalingsevne

Idrettslag kan søke om støtte til prosjekter som innbefatter f. eks utsyr til trening, honorarer til trenere, kompetansehevende tiltak for trenere og ledere, markedsføring, arrangementer for målgruppen osv. Det kan også søkes om lønn til prosjektleder dersom det er formålstjenlig for prosjektet. Prosjektets varighet må være inntil 1, 2 eller 3 år.

 

Søknadsfristen er 15. august 2019 for prosjekter med oppstart vår 2020.

For å bli opprettet som søker må du:

1. Ta kontakt med sitt særforbund (dersom idrettslaget organiserer 1 idrett) eller idrettskrets (dersom idrettslaget organiserer flere idretter) for å avklare:

• om ønsket prosjekt er i tråd med særforbundets/ idrettskretsens strategiplan og prioriterte områder.

• om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt faglig.

• om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt økonomisk, eller vet om andre støtteordninger, slik at midlene enten kan inngå i budsjettet i søknaden, eller erstatte behovet for å søke.

2. Sende en e-post til line.hurrod@idrettsforbundet.no i god tid innen søknadsfristen hvor du kort opplyser om:

• prosjektets bakgrunn

• prosjektets målsetting

• prosjektets målgruppe

• prosjektet er informert om til særforbund/ idrettskrets

3. NIF oppretter eventuelt idrettslaget som søker og du får tilgang til et elektronisk søknadsskjema. Der må du fylle ut alle opplysninger, samt legge ved en prosjektbeskrivelse og budsjett. Mer informasjon sendes dersom du blir opprettet som søker.

Les mer her og her.

ExtraStiftelsen kunngjør hvem som får midler 15. desember 2019.

Spørsmål: line.hurrod@idrettsforbundet.no

 

 

 

Del artikkel

Knut Brevik gir seg som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.19. NSSF har allerede ansatt hans erstatter

Knut Brevik gir seg som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.19. NSSF har allerede ansatt Harri Luchsinger i denne rollen fra 01.08.19

Knut Brevik har bestemt seg for å gi seg i jobben som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.2019. Knut har vært ansatt i 50% stilling i denne rollen siden høsten 2018. Han vil nå bruke mer tid sammen med familien, og gå tilbake til jobben som lærer og trener på Heimdal Videregående Skole.

Knut har gjort en fantastisk jobb hos oss. Først som trener, deretter som prosjektleder for vår nye utviklingstrapp og til slutt som utviklingssjef for våre utviklingslandslag. Skulle svært gjerne hatt Knut med oss videre, men respekterer 100% det valget han tar sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Gjennom de 5-årene jeg har jobbet i NSSF har jeg vært heldig å få jobbe og lære av mange flinke utøvere, trenere og ledere. Selv om jeg slutter i NSSF, vil jeg fortsatt være en del av det flotte skiskyttermiljøet vi har i Norge, og jeg gleder meg til å være trener og lærer igjen sier Knut Brevik.

 NSSF har, siden Knut i vinter ga beskjed om at han ville gi seg, jobbet med en erstatter i rollen som utviklingssjef. Harri Luchsinger har allerede takket ja til jobben, og vil jobbe litt med Knut og utviklingslandslagene i sommer. Han starter offisielt fra 01.08.19. Harri er tidligere skiskytter og vil i høst bli ferdig som Ph.d.-kandidat ved NTNU Senter for toppidrettsforskning. I sin forskning har han jobbet tett med NSSF i ulike prosjekter, og kjenner derved både utøvere og trenere på alle landslagene godt. Han har også vært koordinator for Team NTNU.

Vi mister en bra mann i Knut Brevik, men får også inn en med bra kapasitet og kunnskap i Harri. Han har forsket mye på skiskyting, spesielt på det skytespesifikke, og vil være med å ta oss et steg videre der sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Jeg har hatt kontor ved siden av Knut i toppidrettssenteret i Granåsen og har satt stor pris på alle de faglige diskusjonene vi har hatt og er imponert over det arbeidet Knut og norsk skiskyting har lagt ned i utviklingstrappa. Det er et godt grunnlag for arbeidet videre. Den tette kontakten mellom Knut og meg har også muliggjort en god overgang til det jeg skal i gang med. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben som utviklingssjef og tror vi kan få til mye spennende fremover sier Hari Luchsinger.

 

Del artikkel

Overgangsskjema

Overgangsskjema

Hvis en utøver skal bytte klubb må utøver, tidligere klubb og ny klubb fylle ut et skjema og sende det inn til nssf@skiskyting.no

Del artikkel

NSSF søker Kommunikasjonsansvarlig

NSSF søker Kommunikasjonsansvarlig

Har du lyst til på spennende jobb i Norges Skiskytterforbund?
Nå kan du søke på jobben som Kommunikasjonsansvarlig

Del artikkel

Trener 3 kurs 20.-25.juni

Trener 3 kurs 20.-25.juni

Trener 3 kurs 20.-25.juni blir avholdt på Birkebeineren skistadion Lillehammer

Kursavgift er kl 1500 pr kursdel ( Det er to kursdeler: fysisk og skyting)

Fysisk del er fra torsdag 20.juni fra kl 10.00 til lørdag ettermiddag (konkret tidsplan blir bekreftet om kort tid).

Skytedelen er fra lørdag ettermiddag til tirsdag 25.mai ca kl 15.30 (endelig tidsplan blir bekreftet om kort tid).

Pris fullpensjon med overnatting i dobbeltrom er 750 kr pr døgn pr person

Alle deltakerne må skrive en skriftelig eksamen i etterkant av kurset som må bli godkjent - før kurset er bestått. 

 

Siden oppstart på kurset er kl 10 torsdag 20.juni, kan man komme onsdagskveld fra kl 21-22 for overnatting

For de som ikke skal ha overnatting er pris for kost pr døgn (konferansepakke dag): 400kr

Fyll ut dette skjemaet for å melde deg på.

Du vil få beskjed om du får plass i løpet av kort tid.

Påmledingsfrist 15.juni

 

For å være kvalifisert til å delta på kurset, må du ha trener 2 eller tilsvarende kompetanse.

Norges Skiskytterforbund dekker kursavgift, overnatting og reise for kvinnelige deltakere mot bestått eksamen.

Mannlige deltakere bør kontakte sin tilhørende krets for søke om støtte til trener 3 kurset.

Dyktige foredragsholder fra blant annet Olympiatoppen, NSSF og andre vil være foredragsholdere på kurset.

Ta kontakt med Åshild Høva Sporsheim, hvis du har spørsmål ifm kurset.

Mail: ashild.sporsheim@skiskyting.no

Del artikkel

Spørreundersøkelse om juniorklassen

Spørreundersøkelse om juniorklassen

Norges Skiskytterforbund ønsker din mening om hvilke aldersgruppe juniorklassen skal være for sesongen 2019-20. Vi ber deg derfor fylle ut spørreundersøkelsen innen 1. juni 2019 og her kan hele organisasjonen delta. Teknisk komité skal behandle saken 3. juni og styret skal vedta saken i slutten av juni.

Del artikkel

Kvalifisering til skytefinale under NM rulleskiskyting

Kvalifisering til skytefinale under NM rulleskiskyting

Kvalifiseringen til skytefinaler under NM rulleskiskyting i Steinkjer gjennomføres som tidligere som 30-30 test på 10delt skive.

Kvalifiseringen gjennomføres som tidligere år ved en skytetest i juni, og en skytetest i august.

Mer info om testen, gjennomføring av testen og regler for telling av poeng finner dere her.

Korrekt skive (ISSF 50m) kan kjøpes på idrettsbutikken.

Mer informasjon om skytefinalene kommer i september.

Uttak gjennomføres senest en uke før konkurransedag.

Link til innsending av resultat

http://cr7271.customervoice360.com/uc/admin/f0b0/

 

 

Her er informasjon om skytetesten 

Det blir gjort et vedtak i slutten av juni vedrøernde M/K 20-21 / M/K 20-22.

Ber derfor om at dere også sender inn resultatene for utøvere som går i "klasse 22" i juni, slik at vi evt fanger opp de utøverne mtp en evt utvidelse av den eldste jr klassen.

Spørsmål om testen rettes til Åshild Sporsheim, mail: ashild.sporsheim@skiskyting.no

Del artikkel

Henrik L´Abée-Lund legger opp

Henrik L´Abée-Lund legger opp

En lang og flott skiskytterkarriere er over.

I 2005 kom Henrik L´Abée-Lund inn på juniorlandslaget i Norges Skiskytterforbund, og var knyttet til ulike landslag til og med 2018/2019-sesongen. Han debuterte i verdenscupen i sesongen 2010/2011.

Høydepunktene var da Henrik tok sin første verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen i 2018 og VM-gullet i stafett i Nove Mesto 2013. 

Del artikkel

Skiskytterlisens for sesong 2019-2020

Skiskytterlisens for sesong 2019-2020

Det er nå åpnet for registrering av lisenser for sesongen 2019/2020. Alle utøvere som betalte lisens i fjor, skal ha mottatt ny innbetalingsinformasjon automatisk på sin registrert e-postadresse.
For nye utøvere, vil klubben måtte registrere sine lisenstakere.
Dette gjøres i Sportsadmin av klubbens lisensansvarlig.
Vilkår og priser vil være lik som for fjorårssesongen.
Les mer her

Del artikkel

Trener 3 kurs 20.-26.juni

Trener 3 kurs 20.-26.juni

Trener 3 kurs blir avholdt på Birkebeineren skistadion Lillehammer 20.-26.juni

Mer informasjon kommer i løpet av kort tid. 

Del artikkel

Skiskytterlandslagene 19/20

Skiskytterlandslagene 19/20

Landslagene for 19/20 er klart, med unntak av para

Elite menn

Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Bevern

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Tarjei Bø, Markane IL

Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL

Johannes Dale, Fet SSK

Elite kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

Thekla Brun-Lie, Oslo Skiskytterlag

Emilie Kalkenberg, Skonseng UL

Marte Olsbu Røiseland, Froland IL

Synnøve Solemdal, Tingvoll IL

Ingrid Landmark Tandrevold,Fossum IF

Utvikling senior menn

Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL

Sivert Guttorm Bakken,Vingrom IL

Fredrik Gjesbakk, Bossmo&Ytteren IL

Sindre Pettersen, Nittedal SSL

Endre Strømsheim, Bærums Skiklubb

Vebjørn Sørum, Søndre Ål SK

Utvikling kvinner senior

Jenny Enodd, Budal IL

Karoline Erdal, Førde IL

Ragnhild Femsteinvik, Hålandsdal IL

Karoline Knotten, Vingrom IL

Ida Lien, Simostranda IL

Kristina Skjevdal, Røros IL

U23 menn

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL

Fredrik Arne Grusd, Fossum IF

Jørgen Brendengen Krogsæter, Ullensaker Skiklubb

Sturla Holm Lægreid, Bærum Skiklubb

Vetle Rype Paulsen, Lier IL

Jørgen Solhaug Sæter, Os IL

U23 kvinner

Marit Ishol Skogan, Steinkjer Skiklubb 

Juni Arnekleiv, Dombås IL 

Anne Bunemann De Besche, ILTRY 

Hilde Fosse, Voss SSL 

Marthe Kråkstad Johansen, Bossmo og Ytteren IL 

Åsne Skrede, Geilo IL 

Para

Blir snart offentliggjort

Del artikkel

Hovedterminlista 2019-20

Hovedterminlista 2019-20

Styret i Norges Skiskytterforbund har vedtatt hovedterminlista 2019-20.

Her kan du se hele hovedterminlista for sesongen 2019-20. 


Litt info om årets hovedterminliste:

- Sprint og fellesstart som øvelser blir videreført på NM Rulleskiskyting. I år går det i Steinkjer 20.-22 september 2019.

- Bama Kvalfossprinten og Norges Cupen i Drangedal går samme helg, 25.-26. januar 2020. Årsaken til dette er at Kvalfossprinten normalt sett går i månedsskiftet januar/februar og det var den eneste ledige helgen i Holmenkollen. For å få best mulig avstand mellom hver Norges Cup, har NSSF valgt å legge Norges Cupen i Drangedal samtidig som Kvalossprinten. 

- Stafett-duo videreføres i Norges Cupen som arrangeres på Dombås. 

- NM senior går tilbake til at det kun blir arrangert en del. NM senior har også forandret sitt rennprogram og i Vik i 2020 vil det være som følger:

Torsdag Ofiisiell treningsdag
Fredag NM Sprint
Lørdag NM Fellesstart og NC finale for ungdom og junior
Søndag NM Stafett

Styret har vedtatt at fredagens øvelse vil alternere mellom sprint og normal annen hvert år. Det betyr at det ikke blir arrangert NM normal og NM jaktstart for senior i 2020. 

 

Har du spørsmål til hovedterminlista, ta kontakt med Anlegg- og arrangementskonsultent Vegar Rolfsrud
vegar@skiskyting.no eller mobil: 976 93 662 

Del artikkel

Halvor Jørstad ansatt som ny trener for kvinner U23

Halvor Jørstad ansatt som ny trener for kvinner U23

NSSF har i dag ansatt Halvor Jørstad som ny trener for utviklingslandslag kvinner U23

Jørstad har siden høsten 2005 jobbet ved NTG Geilo som trener hvor han siden høsten 2006 har vært ansatt som hovedtrener med ansvar for avdelingens personale, utøvere og økonomi.

 - Jeg gleder meg til å ta fatt på rollen som trener fro NSSFs utviklingslandslag kvinner U23. Jeg brenner for norsk skiskyting og gleder meg til å være med på utviklingen av nye juniorer sier Jørstad til skiskyting.no.

 

 

Del artikkel

Ledig stilling som Prosjektleder

Ledig stilling som Prosjektleder

Har du lyst til på spennende jobb i Norges Skiskytterforbund?
Nå kan du søke på jobben som Prosjektleder.

Hele utlysningsteksten ligger her.

Del artikkel

Trondheim Biathlon Team 19/20

Trondheim Biathlon Team 19/20

Da er tilbudene for Trondheim Biathlon Team for neste sesong klare. Trondheim Biathlon Team tilbyr tre treningsgrupper:
• TBT
• TBT20+ Kvinner
• TBT20+ Menn

Om tilbudene

TBT skal gi et godt tilbud til utøvere som bor i Trondheim eller nærområdet: som går på videregående skole, uavhengig av om dette er Heimdal VGS eller andre skoler. Samlingspakken er et tilbud til utøvere under videregående utdanning med stor avstand fra Trondheim og som ønsker å delta i treningsfellesskapet i teamet. 

Tilslutning til TBT er også et tilbud for utøvere som vurderes å ha større sportslig og utviklingsmessig utbytte av å følge samlings- og fellesøkter med TBT istedenfor TBT20+.

TBT 20+skal gi et godt treningstilbud for utøvere som kommende sesong skal konkurrere i siste års junior (21) og senior, og som er ferdige med videregående skole. Opptakskrav har vært at utøversatserskiskyting,ønskerogevnerå bidra positivt i treningsgruppa.

Hvem kan være med i Trondheim Biathlon Team?

Hovedformålet til teamet er å gi et godt sportslig tilbud til utøvere som tilfredsstiller opptakskriteriene og som er hjemmehørende i Sør-Trøndelag Skiskytterkrets. I den utstrekning søkere fra utenfor kretsen tilfredsstiller opptakskravene og samtidig bidrar til en fornuftig sammensetning av treningsgruppen, samt at økonomi / ressurser tillater det, vil man ta opp utøvere også fra utenfor Sør-Trøndelag Skiskytterkrets basert på enkeltstående vurderinger. Landslagsutøvere som har tilhold i Trondheim er automatisk kvalifisert til opptak i teamet.

Det tas forbehold om justering i tilbudet ut i fra antall søkere. Vi forventer å kunne gi tilbakemelding om opptak i teamene mot slutten av uken etter påske.

Informasjon om hvert av tilbudene ligger i separate presentasjoner her:

Last ned fil1.-4.(2 0 3 7kb)Last ned filMenn(1 3 5 4kb)Last ned filKvinner(1 3 4 7kb)

 

 

Felles elektronisk søknadsskjema for alle tilbud. Merk at du på forhånd må ha navn/kontaktinfo på kontaktperson i din klubb før du fyller ut søknadsskjemaet.

Søknadsfrist er fredag 12. april kl 23:59.

Lenke til søknadsskjema: https://forms.gle/QHeSdPheh2iSuEnj8

Del artikkel

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

Den internasjonale juniorsesongen startet for alvor da startskuddet gikk i Osrblie, JR-VM, og avsluttet på hjemmebane, da de siste stavtakene ble gjort på hjemmebane, JR-EM på Sjusjøen.

JR-VM Osrblie

Norge sendte over mange håpefulle til junior-VM i Osrblie og det ble medaljedryss til den norske troppen.

Det hele startet på normaldistansen da Trym Gerhardsen åpnet ballet med sølv i ungdomsklassen (lengst til høyre på bildet). Både Fredrik Grusd og Mari Wetterhus i juniorklassen hadde plasseringer innenfor topp 10, med niende- og femteplass.

Etter det tok ungdomsjentene over stafettpinnen, og fosset inn til gull på stafett (Marte Møller lengst til venstre på bildet, Anne De Besche (som hadde sendt hjem medaljen med foreldrene) og Maren Bakken tredje lengst til venstre). Juniorgutta, med Jørgen Brendengen Krogsæter, Fredrik Grusd, Vebjørn Sørum og Sivert Bakken, havnet på den sure fjerdeplassen på stafetten, men litt for langt bak. Juniorjentene derimot, med Mari Wetterhus, Hilde Fosse og Juni Arnekleiv, var bare noen få sekunder unna pallplass, men endte på femteplass.

Men, det var på sprinten og jaktstarten Norge virkelig skulle melde seg på kampen om å vinne medaljestatistikken. 

Ungdomsjentene, med Maren Bakken og Marte Møller i front, kapret gull og bronse. Anne De Besche var også nære medalje på femteplass. Juniorgutta fulgte opp, og tok de samme edle medaljene, med henholdsvis Vebjørn Sørum og Sivert Bakken (i midten og tredje lengst til høyre på bildet)

Med gode utgangspunkt før jaktstarten, gjentok Vebjørn Sørum og Sivert Bakken bragden fra sprinten, og tok igjen gull og bronse. Vetle Paulsen, i ungdomsklassen, kjempet til seg en bronse på jaktstarten, etter å ha startet som nummer 6 (nest lengst til høyre på bildet). Maren Bakken avsluttet det hele med å sikre seg en bronse på jaktstarten. Bak Maren var det en haug med norske utøvere. Anne De Besche med femteplass, Synne Owren på sjetteplass fra 28.plass og Marte Møller på syvendeplass. Juniorjentene kapret også sjette- og syvendeplass, med Marte Kråkstad Johansen fra 18.plass og Hilde Fosse fra 30.plass.

Norge sanket hele fire gull, én sølv og fem bronse under jr- og ungdom-VM i Osrblie, og med det vant medaljestatistikken.

Marte Møller, Anne De Besche, Maren Bakken, Vebjørn Sørum, Sivert Bakken, Vetle Paulsen, Trym Gerhardsen

 

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

EYOF - European Youth Olympic Festival Sarajevo

Fem øvelser stod på programmet under europeisk ungdoms OL i Sarajevo. Sprint, normal og miksstafett.

Morten Hol ble beste norske blant gutta og tok femteplass på sprinten. For jentene gikk det enda bedre, og Hanna Børve stormet inn til gull. Frida Tormodsgard Dokken gikk inn til femteplass.

På normalen ble det stang ut for både jentene og guttene med ingen innenfor topp 10.

Men på miksstafetten skulle Norge slå kraftig tilbake. Frida Tormodsgard Dokken, Hanna Børve, Eirik Idland og Morten Hol utgjorde de fire som tok gull på miksstafett.

Frida Tormodsgard Dokken, Hanna Børve, Eirik Idland og Morten Hol

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

 

Sjusjøen IBU Junior Cup og IBU Junior Open European Championship

Det var planlagt at det skulle være IBU Junior Cup på Torsby uken før JR-EM på Sjusjøen. Dessverre for Torsby, måtte de avlyse grunnet snømangel og det endte med at Sjusjøen overtok oppdraget. Norge sendte to ulike tropper til de to arrangementene, og på IBU Junior Cup var det mange norske som fikk sin internasjonale debut.

Sjusjøen IBU Junior Cup

Juniorjentene fikk kjenne på det tøffe internasjonale nivået og noterte seg med tre plasseringer rundt 20.plass som bestenoteringer på de to sprintene. Fredrik Bucher-Johannessen og Håvard Galåen kom på åttende- og niendeplass på den første sprinten. På sprint nummer to skulle det gå enda bedre, med Filip Fjeld Andersen på tredjeplass og Fredrik Bucher-Johannessen hoppet opp til femteplass.

 Filip Fjeld Andersen på tredje

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

Sjusjøen IBU Junior Open European Championship

Det begynte med normaldistanse for juniorene i EM. Det startet særdeles godt med hele tre mann innenfor topp fem. Vebjørn Sørum tok sølvet, med Sivert Bakken og Fredrik Grusd like bak på fjerde- og femteplass. Marit Ishol Skogan gjorde det også svært godt, med å banke ned 20 av 20 blinker, og med det endte hun på sjetteplass.

På miksstafetten var det Hilde Fosse, Randi Sollid Nordvang, Vebjørn Sørum og Sivert Bakken som representerte Norge. Det ble en finfin sølvplass til det norske laget, bak Russland og foran Tyskland.

Under sprinten skulle igjen gutta vise seg frem, og det var Sivert Bakken sin tur til å ta individuell medalje, og det ble den gjeveste valøren, gull. Igjen var det en duo rett bak medaljeplass, og det var Jørgen Brendengen Krogsæter på fjerde og Vebjørn Sørum på sjette. Hilde Fosse var beste norske på 17.plass, og de norske jentene hadde dermed et vanskelig utgangspunkt i kampen om medalje på jaktstarten.

Marit Ishol Skogan hadde et tøft utgangspunkt fra 45.plass, men gikk svært imponerende og klatret opp til 14.plass. Randi Sollid Nordvang klatret også sterkt, fra 40.- til 18.plass. Herrene hadde et betydelig bedre utgangspunkt og Sivert Bakken forvaltet førsteplassen fra sprinten godt og tok sølv på jaktstarten. Eirik Kjøl Tornes tok sin første topp 10 plassering under mesterskapet og klatret fra 16.- til 8.plass.

Sivert Bakken ble EM-Konge med gull, sølv, sølv og fjerdeplass

Den Internasjonale Juniorsesongen 18/19

 

Del artikkel

Hovedterminlista 2019-20

Hovedterminlista 2019-20

Hovedterminlista for sesongen 2019-20 blir publisert her 26. april 2019 kl 11:00.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Del artikkel

IBU Cup 18/19 og EM

IBU Cup 18/19 og EM

Spesielt gutta har hamret inn topp 10 plasseringer gjennom hele året, men også jentene har bidratt til at Norge har vist seg godt frem i IBU Cupen.

Åpningshelgen i IBU Cup startet hos Söta-Bror, Idre.  Det skulle vise seg å bli den svakeste helgen i årets IBU Cup med beste plassering til Fredrik Gjesbakk med femte på sprinten. Ragnhild Femsteinevik viste seg også frem med en sjetteplass. De to som imponerte aller mest var unggutta Sivert Bakken og Vebjørn Sørum, med henholdsvis sjetteplass sprint og tiendeplass på jaktstart.

Sivert Bakken

 

IBU Cup 18/19 og EM

Turen gikk videre til Ridnaun Val-Ridanna hvor Norge kapret en pallplass på miksstafetten med Karoline Knotten, Eline Grue, Vebjørn Sørum & Fredrik Gjesbakk. I de neste øvelsene skulle det bli Johannes Dale-show med dobbeltseier på sprint og jaktstart. Sivert tok sin første pallplass i IBU Cup på sprinten og var farlig nærme å gjenta bragden, men havnet akkurat utenfor på fjerdeplass på jaktstarten. Fredrik var igjen like utenfor pallen med sjetteplass i begge løp.

Johannes Dale

 

IBU Cup 18/19 og EM

I Obertilliach klarte Sivert å klatre enda ett hakk oppover på pallen og havnet på andreplass på normalen. Igjen skulle Fredrik havne like utenfor pallen, nå på fjerdeplass. Karoline Knotten tok sin første plass innenfor topp 10  i årets sesong med en åttendeplass. I supersprint gjorde Norge det svært sterkt med Sindre Pettersen som tok sin første seier, Håvard Gutubø Bogetveit havnet like utenfor pallen sammen med Sivert. Karoline tok sin første pallplass i IBU Cupen med tredjeplass på supersprint. På sprinten tok Sivert sin første seier i IBU Cupen med en norsk trio like bak på femte-, sjette- og sjuendeplass (Sindre, Håvard og Fredrik).

Sindre Pettersen

IBU Cup 18/19 og EM

Karoline Knotten

IBU Cup 18/19 og EM

 

Duszniki Zdroj, Polen, ble det én pallplass til Johannes Dale på sprinten. Tore Leren og Aleksander Fjeld Andersen var for første gang inniblant topp 10 sammen med Sivert. Tore tok enda én plassering innenfor topp 10 i Polen.

I Arber hadde Norge ekstremt mange plasseringer innenfor topp 10, men pallplassene gikk til Johannes med andreplass på sprinten og Ragnhild Femsteinevik som tok sin førstepallplass i IBU Cup med tredjeplass på sprinten. 16 plasseringer fra fjerde til tiende fordelt på seks renn ble fasiten.

Lenzerheide skulle gi Norge flere pallplasseringer, blant annet til Johannes Dale på sprint og på miksstafetten, som bestod av Håvard, Johannes, Ragnhild og Emilie Kalkenberg. Johannes, Håvard og Emilie var alle innenfor topp 10 på både sprint og jaktstart.

Otepää var nest siste IBU Cup – helg som inneholdt supersprint og sprint. Thekla tok helgens første pallplass med tredje på supersprinten. Endre fulgte opp med en knallsterk seier etter en vanvittig siste stående. Henrik L’Abée-Lund tok tredje. På sprinten ble Karoline og Ida Lien, henholdsvis sjette og åttende. Henrik klatret ett steg opp til andreplass fra supersprinten og Johannes var igjen tilbake på pallen med tredje.

Thekla Brun-Lie

IBU Cup 18/19 og EM

Endre Strømsheim

IBU Cup 18/19 og EM

 

IBU Cupen ble avsluttet i Martell-Val Martello og for en avslutning det skulle bli. Det ble et historisk resultat med fire norske utøvere på de fire første plassene på sprinten. Johannes tok nok en seier foran Endre, Aleksander og Fredrik. Karoline havnet like utenfor pallen på femteplass. På fellesstarten var det guttas tur til å havne utenfor pallen, Aleksander og Johannes ble henvist til fjerde og femte. Karoline havnet for andre gang på pallen på fellesstarten med Karoline Erdal på åttende.

Endre Strømsheim, Johannes Dale, Aleksander Fjeld Andersen & Fredrik Gjesbakk

IBU Cup 18/19 og EM

I EM var det gutta som stod for medaljene med EM-favoritten Tarjei Bø på startstreken. Tarjei rasket med seg sølv, gull og gull og ble EM-konge. I tillegg til Tarje, ble både Endre og Håvard medaljevinnere, med bronse på normal til Endre og bronse til Håvard på jaktstart. For jentenes del var det Karoline som var nærmest medalje med to femteplasser. Ida var også to ganger topp 10. Aleksander og Ragnhild hadde hver sin topp 10 plassering.

Damelag EM

IBU Cup 18/19 og EM

Herrelag EM

IBU Cup 18/19 og EM

Del artikkel

Landslagsuttak 19/20

Landslagsuttak 19/20

Norges Skiskytterforbund har nå tatt ut utøvere til elitelandslag, utviklingslandslag og u23landslag for sesongen 2019-2020.

Elite menn

Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Bevern

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Tarjei Bø, Markane IL

Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL

Johannes Dale, Fet SSK

Elite Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

Thekla Brun-Lie, Oslo Skiskytterlag

Emilie Kalkenberg, Skonseng UL

Marte Olsbu Røiseland, Froland IL

Synnøve Solemdal, Tingvoll IL

Ingrid Landmark Tandrevold,Fossum IF

Utvikling senior menn

Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL

Sivert Guttorm Bakken,Vingrom IL

Fredrik Gjesbakk, Bossmo&Ytteren IL

Sindre Pettersen, Nittedal SSL

Endre Strømsheim, Bærums Skiklubb

Vebjørn Sørum, Søndre Ål SK

Utvikling kvinner senior

Jenny Enodd, Budal IL

Karoline Erdal, Førde IL

Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL

Karoline Knotten, Vingrom IL

Ida Lien, Simostranda IL

Kristina Skjevdal, Røros IL

U23 menn

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL

Fredrik Arne Grusd, Fossum IF

Jørgen Brendengen Krogsæter, Ullensaker Skiklubb

Sturla Holm Lægreid, Bærum Skiklubb

Vetle Rype Paulsen, Lier IL

Jørgen Solhaug Sæter, Os IL

Uttak for U23 kvinner kommer før påske. 

Del artikkel

Oppsummering Norges Cup

Oppsummering Norges Cup

Norges Cupen ble avsluttet i Ål og det var knallhard kamp om seier og pallplasser i så og si alle klasser, både i avslutningsrennet og sammenlagt.

K senior

Med hele Norge på startstreken var det hard kamp om pallplass på helgens normal og jaktstart. Eline Grue hadde et forsprang på resten, men det var ganske åpent bak henne med Ida Emilie Herfoss, Tonje Marie Skjelstadås, Sigrid Bilstad Neraasen og Lotte Lie. Spesielt siden man stryker de tre svakeste resultatene etter alle rennene er over.

Tonje Marie åpnet avslutningen desidert best med en knallsterk andreplass på normalen. Ida gjorde det også godt, og økte avstanden til Sigrid og Lotte, men tapte terreng i forhold til Tonje Marie. På jaktstarten gjorde alle jentene det tilnærmet like bra og det ble ingen endringer. Sigrid var veldig nære å gå forbi Ida, men Ida Emilie holdt unna.

Thekla vant jaktstarten fra femteposisjon

Oppsummering Norges Cup

1. 359 Poeng Eline Grue

2. 348 Poeng Tonje Marie Skjelstadås

3. 333 Poeng Ida Emilie Herfoss

 

M senior

Den harde konkurransen gjaldt også for herrene. Martin Feimsteinevik hadde en god ledelse ned til Sindre Fjellheim Jorde, Harald Øygard og Emil Nyeng.

Sindre gjorde det best i avslutningen, men klarte ikke ta igjen Martin i kampen om sammenlagtseieren. Martin vant dermed sammenlagt foran Sindre. Harald klarte å holde Emil bak seg og tok tredjeplassen sammenlagt.

Tarjei tok flest poeng i avslutningshelgen

Oppsummering Norges Cup

1. 344 Poeng Martin Feimsteinevik

2. 322 Poeng Sindre Fjellheim Jorde

3. 296 Poeng Harald Øygard

 

K 20-21

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle stikke av med seieren i NC i K 20-21. Marit Ishol Skogan, Hilde Fosse og Juni Arnekleiv lå i en posisjon til å vinne. Det skulle bli en skikkelig thriller, hvor én plassering oppover på resultatlisten kunne få deg opp fra tredje- til førsteplass.

Fellesstarten vant Mari Wetterhus, foran Juni Arnekleiv og Randi Sollid Nordvang. Hilde Fosse endte på fjerdeplass, noe som betød at Hilde og Juni hadde lik poengsum. Marit Ishol Skogan endte på  sjetteplass på fellesstarten og havnet dermed to poeng bak Juni og Hilde totalt. Juni stakk av med seieren totalt fordi hun hadde flere tredjeplasser enn Hilde (samme antall første- og andreplasser).

Pall fellesstart: Juni Arnekleiv, Hilde Fosse & Randi Sollid Nordvang

Oppsummering Norges Cup

1. 343 Poeng Juni Arnekleiv

2. 343 Poeng Hilde Fosse

3. 341 Poeng Marit Ishol Skogan

 

M 20-21

For gutta i samme årgang skulle det også bli en thriller til siste stavtak.

Øyvind Rikheim Haugan, Jørgen Brendengen Krogsæter og Dag Sander Bjørndalen kjempet om seieren sammenlagt før fellesstarten.

Seieren i fellesstarten gikk til Sivert Bakken som har levert svært godt internasjonalt i hele år. Andreplassen tok Filip Fjeld Andersen foran Fredrik Bucher-Johannessen. Jørgen gikk inn til fjerde, noe som betød at Øyvind måtte komme på femteplass hvis han skulle vinne totalt, og det gjorde han ved å spurtslå Øyvind Lio. Dag Sander Bjørndalen måtte komme på pallen hvis han skulle tukte de to andre, men med åttendeplass på fellesstarten havnet han på tredje totalt.

Pall fellesstart: Fredrik Bucher-Johannessen, Sivert Bakken & Filip Fjeld Andersen

Oppsummering Norges Cup

1. 292 Poeng Øyvind Rikheim Haugan

2. 290 Poeng Jørgen Brendengen Krogsæter

3. 275 Poeng Dag Sander Bjørndalen

 

K 19

Før løpet hadde Åsne Skrede et forsprang ned til Anne Bunemann De Besche og Marte Carlson Møller, fordi de var borte på JR-VM og mistet noen konkurranser. Men i og med at man stryker de to svakeste resultatene, lå begge jentene svært godt an, spesielt Anne.

Alle jentene leverte bra, noe de har gjort gjennom hele sesongen. Marte vant fellesstarten foran Anne og Åsne. Alle jentene leverte under press. Etter stryking av de to svakeste resultatene tok Anne seieren foran Åsne og Marte. 

Pall fellesstart: Anne Bunemann De Besche, Marte Carlson Møller & Åsne Skrede

Oppsummering Norges Cup

1. 322 Poeng Anne Bunemann De Besche

2. 291 Poeng Åsne Skrede

3. 287 Poeng Marte Carlsson Møller

M 19

Jørgen Solhaug Sæter måtte levere under normalt hvis han ikke skulle dra hjem seieren sammenlagt. Mats Øverby og Simen Eliassen Kvarme lå an til å ta andre- og tredjeplass sammenlagt hvis de leverte som normalt.

Vetle Rype Paulsen tok seieren på fellesstarten, men lå litt for langt bak til å komme på pallen sammenlagt. Gutta foran gjorde det de måtte, der Jørgen tok tredje, Mats tok andre og Simen tok fjerde.

Pall fellesstart: Mats Øverby, Vetle Rype Paulsen & Jørgen Solhaug Sæter

Oppsummering Norges Cup

1. 297 Poeng Jørgen Solhaug Sæter

2. 274 Poeng Mats Øverby

3. 243 Poeng Simen Eliassen Kvarme

 

K 18

Hedda Thoresen Tretteig Bolstad hadde også skaffet seg noen poeng ned til Synne Owren som jaget bak. Frida Tormodsgard Dokken og Maren Bakken kjempet om tredjeplassen, og kunne havne på andreplass hvis Synne ga fra seg nok poeng.

Hedda gjorde som hun har gjort hele sesongen, havne på pallen. Hun har vekslet mellom første- og tredjeplass og den siste fellesstarten var intet unntak da hun endte på tredje.  Synne vant fellesstarten overlegent og sikret dermed andreplassen. Hanna Børve tok andreplassen i fellesstarten.

Frida slo Maren på fellesstarten og dermed ble det ingen endringer på tredje- og fjerdeplassen sammenlagt.

Pall fellesstart: Hanna Børve, Synne Owren & Frida Tormodsgard Dokken

Oppsummering Norges Cup

1. 310 Poeng Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad

2. 283 Poeng Synne Owren

3. 256 Poeng Frida Tormodsgard Dokken

 

M 18

Martin Uldal hadde allerede avgjort kampen om sammenlagtseieren. Martin Nevland, Trym Silsand Gerhardsen og Peder Fekjan Solheim kjempet om pallplassene.

Trym gjorde det han måtte og gikk inn til seier, det samme gjorde Martin som gikk inn til andreplass og beholdt den samme plassen sammenlagt. Peder strøk resultatet fra fellesstarten med en 16. plass og dermed falt han ut av pallen. Tobias Ottersen tok tredjeplass i fellesstarten.  

Pall fellesstart: Martin Nevland, Trym Silsand Gerhardsen & Tobias Ottersen

Oppsummering Norges Cup

1. 293 Poeng Martin Uldal

2. 283 Poeng Martin Nevland

3. 278 Poeng Trym Silsand Gerhardsen

 

K 17

I den yngste juniorklassen lå alt til rette for at Guro Njølstad Randby skulle ta seieren sammenlagt, med hele fire seiere før siste dag. Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim og Eivor Melbybråten kjempet om andre- og tredjeplassen. Linnea Winsvold var nødt til å vinne hvis hun skulle ta steget opp på pallen og noen foran måtte snuble.

Gro tok sin femte seier i NC for sesongen og sikret sammenlagtseieren. Gunn Kirsti tok andreplassen på fellesstarten og med Eivor på 14.plass, et resultat som ble strøket, ble pallen fordelt slik at Gunn Kirsti havnet på andre og Eivor på tredje sammenlagt. Linnea kom på tredje på fellesstarten og havnet like bak Eivor.

Pall fellesstart:Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim, Gro Njølstad Randby & Linnea Winsvold

Oppsummering Norges Cup

1. 322 Poeng Gro Njølstad Randby

2. 293 Poeng Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim

3. 276 Poeng Eivor Melbybråten

 

M 17

Emil Hage Streitlien lå i ledelsen før fellesstarten med en jagende Vegard Thon bak. Emil måtte gjøre et løp under normalt og Vegard måtte ta seieren hvis det skulle bli endringer. I kampen om tredjeplassen stod den mellom Ole Tafjord Suhrke, Jakob Høsøien og Vemund Kragh.

Emil forsvarte trøya og Vegard jaget like bak på en andreplass i fellesstarten og resultatet stod seg sammenlagt. Arnt Johan Tungen tok tredjeplassen under fellesstarten. Jakob tok akkurat ikke nok poeng til å gå forbi Ole eller Ole tok akkurat nok poeng til å holde Jakob bak seg. Vemund klarte ikke ta inn de foran.

Pall fellesstart: Vegard Thon, Emil Hage Streitlien & Arnt Johan Tungen

Oppsummering Norges Cup

1. 299 Poeng Emil Hage Streitlien

2. 276 Poeng Vegard Thon

3. 220 Poeng Ole Tafjord Suhrke

Del artikkel

Resultater NM Del 2 i Ål

Resultater NM Del 2 i Ål

Kongepokalen i normalprogrammet, jaktstart basert på normalprogrammet og stafett var NM-øvelsene i Ål . Det var også Norges Cup-avslutning og den kommer vi tilbake til i morgen.

Fredag 29. Mars Normalprogram

Til og med sesongen 2000/2001 ble Kongepokalen utdelt på normalprogrammet. Etter det har det vært god variasjon i når Kongepokalen har blitt utdelt, men i 2019 var Kongepokalen igjen tilbake til urdistansen.

Kvinner

Det skulle vise seg å bli en svært krevende normaldistanse på grunn av ekstreme vindkast og vindkastene økte utover løpet. Det ble derfor ekstreme tidsforskjeller og resultatlistene varierte mye fra skyting til skyting.

Hilde Fenne, som la opp i fjor, var best i Ål og tok sin første Kongepokal, selv med seks tilleggsminutter. Tonje Marie Skjeldstadås fulgte opp på sølvplass med fem tilleggsminutter og tok sin første individuelle NM-medalje, 37 sekunder bak Hilde. Bronsen gikk til Juni Arnekleiv som også tok sin første individuelle NM-medalje, også hun hadde fem tilleggsminutter. Juni endte 2 minutter og 21 sekunder bak Hilde.

 Tonje Marie Skjelstadås, Hilde Fenne & Juni Arnekleiv

Resultater NM Del 2 i Ål

Foto: Torbjørn Gunhildgard / NM-Arrangøren 

Menn

De ekstreme vindkastene forsvant fra Ål og det var en mye roligere og jevn vind som traff stadion da herrene skulle ut å kjempe om Kongepokalen.

Kongepokalen endte opp hos en som ikke har vunnet Kongepokalen før, Sindre Pettersen på utviklingslandslag senior. Sindre skjøt på seg to tilleggsminutter og gikk svært raskt i sporet. Tarjei Bø fikk like mange tilleggsminutter og endte 31 sekunder bak Sindre på sølvplass. Erlend Øvereng Bjøntegaard endte opp med tre tilleggsminutter og karret til seg bronsen, 1 minutt og 17 sekunder bak.

 Tarjei Bø, Sindre Pettersen & Erlend Bjøntegaard

Resultater NM Del 2 i Ål

Foto: Torbjørn Gunhildgard / NM-Arrangøren 

Lørdag 30. Mars Jaktstart

På bakgrunn av at jaktstarten baserte seg på normalprogrammet, valgte juryen å dele tidsdifferansen på fire. Det var også første gang at man har tatt utgangspunkt i normalprogrammet i en NM-jaktstart.

Kvinner

Landslagsutøverne var i angrepsposisjon etter at de ble satt ut av vinden på normalen. Gullkampen stod mellom Thekla Brun-Lie og Karoline Knotten mot slutten av løpet. Thekla hadde 11 sekunder å hente inn på Karoline etter siste skyting for å ta gullet. Karoline klarte ikke holde Thekla bak seg og dermed gikk gullet til Thekla og sølvet til Karoline. Tiril Eckhoff gikk seg opp til bronse. Obs. Bronsevinneren fra normal, Juni Arnekleiv, og andre juniorer gikk ikke jaktstarten fordi de gikk fellesstart i NC.

Karoline Knotten, Thekla Brun-Lie & Tiril Eckhoff

Resultater NM Del 2 i Ål

Menn

Tarjei gjorde svært få feil på jaktstarten og ledet fra etter første skyting og helt inn til mål og sikret seg nok en NM-tittel. Lars Helge Birkeland gjorde også få feil, noe som gjorde at han tok sølvet bak Tarjei. Det skilte bare 11 sekunder ut fra fjerde skyting, men Tarjei hadde god kontroll på sisterunden. Kampen om  bronsen skulle bli svært spennende. Ut fra fjerde skyting var det fire mann som kjempet om den. Sindre, Erlend Bjøntegaard og Henrik L’abée-Lund gikk ut samtidig, 10 sekunder jaget Johannes Thingnes Bø. Johannes tok igjen de andre raskt og på oppløpet viste han seg å være sterkest med å spurtslå Erlend.

Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø & Johannes Thingnes Bø

Resultater NM Del 2 i Ål

Søndag 31. Mars Stafett

Kvinner

Forhåndsfavorittene var Oslo og Akershus, med Thekla, Ingrid Tandrevold og Tiril. Det ble en overlegen seier til jentene fra Oslo og Akershus. Sølvet gikk til Sør-Trøndelag som bestod av Kristin Våga Fløttum, Marthe Lien Johnsen og Jenny Enodd. Nord-Østerdal kapret bronsen med Mari Sverdrup, Eline Grue og Kristina Skjevdal. Det var hele fire lag innenfor 30 sekunder bak bronsen.

Sør-Trøndelag, Oslo og Akershus & Nord-Østerdal

 

Resultater NM Del 2 i Ål

Menn

Det var herrene fra Sogn og Fjordane som gjorde det best. Ole Martin Erdal, Håvard Bogetveit, Tarjei og Johannes ble NM-stafettvinnere. Like bak jaget Oppland med Harald Øygard, Emil Nyeng, Vebjørn Sørum og Sivert Bakken. Oslo og Akershus var uten tvil en pallfavoritt, men det var andrelaget som skulle snyte førstelaget for bronsen. Oslo og Akershus 2 bestod av Sturla Holm Lægreid, Jørgen Brendengen Krogsæter, Truls Fjellheim Jorde og Endre Strømsheim.

Oppland, Sogn og Fjordane & Oslo og Akershus 2

Resultater NM Del 2 i Ål

I morgen vil det ble lagt ut artikkel om avslutningen i Norges Cupen. 

For mer info om NM kan du trykke her

Del artikkel

NM jaktstart på Ål

NM jaktstart på Ål

Det er første gang vi har arrangert NM jaktstart, basert på resultatene fra NM normal. Her kommer litt info om hvordan man lager grunnlaget for starttider på jaktstart.

I konkurransereglementet §12.6.3 står det: ...Normalprogrammet danner grunnlaget for starttida til jaktstarten dagen etter. For normalprogrammet deles tidsdifferansen på tre som grunnlag for jaktstarten.

Det har blitt arrangert to normalprogram tidligere i sesongen i Norges Cup. Med bakgrunn i tidsdifferansen på de to normalprogrammene, har Teknisk komité gjort et vedtak som følger: Rennjuryen gis mulighet til å vurdere om man skal dele tidsdifferansen på tre eller fire som grunnlag for jaktstarten. Denne vurderingen blir gjort etter at resultatliste for NM normal er offisiell. 

Årsaken til at man ønsker å gi rennjuryen muligheten til å vurdere dette er for å skape en spennende konkurranse med tette dueller. 

Del artikkel