Nye idrettssjefer på plass

Nye idrettssjefer på plass

Per Arne Botnan er konstituert i stillingen som idrettssjef i Norges skiskytterforbund ut sesongen 2017-2018. Han skal lede sportsarbeidet i OL-sesongen, og kommer fra stillingen som utviklingssjef for landslagene. Samtidig er det klart at Odd-Bjørn Hjelmeset blir Idrettssjef fra og med neste sesong.

Per Arne Botnan er konstituert i stillingen som idrettssjef i Norges skiskytterforbund ut sesongen 2017-2018. Han skal lede sportsarbeidet i OL-sesongen, og kommer fra stillingen som utviklingssjef for landslagene. Samtidig er det klart at Odd-Bjørn Hjelmeset blir Idrettssjef fra og med neste sesong.

- Vi er meget takknemlige og fornøyde med at Per Arne Botnan tar stafettpinnen ut resten av sesongen. Det finnes ikke en bedre kandidat til å hoppe inn på kort sikt, og vi takker Per Arne for at han tar nok en økt som idrettssjef. Med han på plass har vi all den erfaring vi trenger for å fullføre jobben som han og avtroppende idrettssjef Morten Djupvik har lagt grunnlaget for, sier generalsekretær i Norges skiskytterforbund, Rakel Rauntun.

- Jeg gleder meg til å gjennomføre denne viktige sesongen sammen med trenere og utøverne våre. Vi har et sterkt team og planene er klare. Nå skal de settes ut live, og det gleder jeg meg til, sier Per Arne Botan, som samtidig får ansvaret for å lære opp etterfølgeren sin:

Hjelmeset blir ny idrettssjef

Odd-Bjørn Hjelmeset er ansatt som ny idrettssjef. Han starter i Norges Skiskytterforbund 1.oktober, og vil gå i lære hos Per Arne Botnan gjennom sesongen før han tar over stillingen formelt fra og med neste sesong.

- Odd-Bjørn Hjelmeset får lære av den beste, og mens han får en solid innføring i idrettssjef-rollen vil han ta et stort ansvar på salgs- og markedssiden i forbundet. Den nye idrettssjefrollen skal koble toppidrett og det kommersielle arbeidet mye tydeligere i tiden fremover. Odd-Bjørn er en kjent skikkelse for de fleste, og vi gleder oss over å få han med på laget, sier Rakel Rauntun.

- Jeg er utrolig stolt og takknemlig for å få denne sjansen. Skiskyting står for veldig mye av det jeg liker å jobbe med, gjennom alt fra barne- og ungdomsidrett, folkehelse, verdiarbeid til toppidrett. Posisjonen til idretten er solid hos det norske folk. Her er det gjort mye godt arbeid å bygge videre på, og jeg er takknemlig for å få være med påå utvikle norsk skiskyting videre, Odd-Bjørn Hjelmeset.

Del artikkel

Team Geilo og NSSF

Team Geilo og NSSF

Geilo IL og Team Geilo har inngått et samarbeide med NSSF og NTG.

Geilo IL og Team Geilo har inngått et samarbeide med NSSF og NTG.

Dette innebefatter at Geilo IL skal ha det administrative ansvaret for teamet, som består av løpere fra Geilo IL, Simostranda IL og Bjerke IL. Team Geilo er et tilbud til løpere som konkurrerer i klassene 20-21 og senior, har skiskyting som sin hovedbeskjeftigelse, og bor på Geilo. For inneværende sesong består teamet av seks løpere, og alle har sin bakgrunn fra NTG.

Teamets løpere treners av fire forskjellige trenere og samkjører flere treninger og tester med NSSFs utviklingslandslag junior herrer. Dette er naturlig når fire av lagets utøvere og trener Arild Askestad bor på Geilo. Arild og NTG-trenerne drar nytte av å sitte i kontorfellesskap, har tett dialog rundt utøverne og kan utveksle faglig kunnskap. NSSF nyter godt av å få disponere Geilo ILs skiskytteranlegg og får tilgang på innendørs skytebane. NTG stiller sin testlab og rulleskimølle til disposisjon for juniorlandslagsløperne slik at de har førsteklasses fasiliteter tilgjengelig.

Når Arild Askestad er på reise til vinteren er tanken at løperne knyttet til landslaget også skal kunne få hjelp av NTGs trenere ved behov, og trene med utøvere fra Team Geilo og NTG. Dette er en vinn/vinn situasjon for alle samarbeidspartnerne, og vi har stor tro på at dette vil være med å utvikle unge norske skiskyttere ytterligere.

 

Del artikkel

Tandrevold og Thingnes Bø vant fellesstarten

Tandrevold og Thingnes Bø vant fellesstarten

 

Fellesstart, kvinner senior

1. Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF

2. Karoline Offigstad Knotten, Vingrom IL

3. Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL

Ingrid Landmark Tandrevold tok sitt første NM-gull som senior i dagens fellesstart. Ingrid gjorde en imponerende innsats både på skytebanen og i løypa. (0-0-0-1). Den ferske norgesmesteren var veldig fornøyd, og kunne fortelle at dagens konkurranse var morsommere enn bursdagen hun hadde dagen før. Karoline Offigstad Knotten og Ragnhild Femsteinevik rullet inn til en andre-og tredjeplass 21,7 og 22,7 sekunder bak Tandrevold, med like mange bom. Gårsdagens vinner, Marte Olsbu, fulgte hakk i hel og og endte på en fjerdeplass med totalt fire bom. (2-0-2-0).

Fellesstart, menn senior

1. Johannes Thingnes Bø, Markane IL

2. Henrik L'abée-Lund, Oslo Skiskytterlag

3. Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Johannes Thingnes Bø stakk av med gullet på dagens fellesstart for seniorklassen. Johannes gjorde en solid jobb både i løypa og på standplass med fullt hus på alle skytinger. 23,7 sekunder etter fulgte Henrik L'abée-Lund som hadde et godt løp med en bom på tredje skyting. Lars Helge Birkeland var rask i løypa på dagens fellesstart, men måtte nøye seg med en tredjeplass etter tre bom (0-0-0-2).

Resultater alle klasser: http://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=37325&sport=25-259-382&focusuid=37747

For fler bilder og oppdateringer se: www.nmrulleskiskyting.no

 

 

Del artikkel

Olsbu og Sjåstad Christansen vant NM sprinten

Olsbu og Sjåstad Christansen vant NM sprinten

Marte Olsbu fra Froland IL og Vetle Sjåstad Christiansen fra Geilo IL stakk av med gullet på NM rullleskiskyting sprint i dag.

Marte Olsbu hadde høy fart på de 7,5 km i dagens NM-øvelse og med kun 1 bom på stående skyting, ble det gull på Sørlandsjenta. Synnøve Solemdal skjøt fullt hus på begge skytinger og var 19,9 sekunder bak. Dagens bursdagsbarn, Ingrid Landmark Tandrevold, tok bronse med ni treff.

I menn senior ble det spennende helt inn til mål, og det var Vetle Sjåstad Christiansen som kapret gullet, 4 sekunder foran Johannes Thingnes Bø. Erlend Bjøntegaard skjøt feilfritt på dagens NM sprint og kapret den siste medaljen på pallen. 

Resultatliste alle klasser

For flere bilder, se arrangørens hjemmeside: www.nmrulleskiskyting2017.no 

I morgen fortsetter NM med fellesstart for alle klasser.

Del artikkel

Se NM rulleskiskyting her!

Se NM rulleskiskyting her!

I dag starter NM rulleskiskyting og du kan følge konkurransene direkte.

Konkurransene streames fra lørdag kl 09.25 via denne linken: https://livestream.com/norgesskiskytterforbund/nmrulleskiskyting2017 

Helgens program:

Lørdag 23.september – NM Rulleskiskyting, Sprint
09:30 – 11:45                     K20-21, KS, M20-21, MS
13:00 – 15:30                     M19, M18, M17, K18-19, K17

Søndag 24.september – NM Rulleskiskyting, Fellesstart
09:00 – 12:30                     K20-21, M20-21, KS, MS
13:30 – 17:30                     M19, M18, M17, K18-19, K17

 

Oppdaterte liveresultater finner du her:

Sprint: http://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=37324&sport=25-259-382&focusuid=37747

Fellesstart: http://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=37325&sport=25-259-382&focusuid=37747

Del artikkel

Helseattest for skiskyttere

Helseattest for skiskyttere

Norges Skiskytterforbund(NSSF) vil for sesongen 2017/18 videreføre ordningen fra sist sesong med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett.

Formålet med klareringen bygger på at Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsutfordringer, spiseforstyrrelse eller om det foreligger andre forhold som er relevant for vurderingen av om utøver er helsemessig skikket til å representere. 

Helseattesten består av to deler. Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege. Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt.

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli makulert/slettet. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere.

Alle utøvere (gutter og jenter) som skal vurderes for representasjonsoppgaver i regi av NSSF må avgi helseopplysninger ved å sende inn helseattesten.

I 2017/2018 sesongen gjelder helseklarering for følgende renn:

1. Junior VM

2. Senior EM

3. IBU- cup

4. World-cup

5. OL

Praktisk er det opp til utøverne selv å administrere prosessen. Utøvere som har ambisjoner om å representere Norge internasjonalt i skiskyting må selv laste ned skjemaet fra linken nedenfor, fylle ut egenerklæring samt få utført undersøkelse hos lege. Attesten returneres innen 1. November ferdig utfylt, attestert pr post til adressen som er gitt. (NB! Skal ikke sendes som e-post). Mottaker er underlagt reglene i helsepersonelloven og har taushetsplikt.

Last ned filHelseattest(6 4 9kb)

Spørsmål om helseklareringsordningen rettes til Ragnar Hagen på mobil 99514377 eller mail ragnar_hagen@hotmail.com

 

Del artikkel

Vinnerne av skytefinalene for juniorklassene

Vinnerne av skytefinalene for juniorklassene

I helgen arrangeres NM rulleskiskyting på Feed skiarena i Sirdal kommune.

Fredag var det klart for skytefinale for juniorklassen og resultatene ble som følger:

17 år:       Morten T. Sameien, Fet skiklubb

18 år:       Mathias Indrelid Haugen, Østre Toten/NTG L

19 år:       Håvard Haugen, Tonstad IL/Team Skiguard/Rosthaug vgs

20/21:    Kristina Skjevdal, Røros

Vinner av «superfinalen»:  KRISTINA SKJEVDAL, Røros

VI GRATULERER!

Del artikkel

Oppdatert konkurransereglementet sesongen 2017-18

Oppdatert konkurransereglementet sesongen 2017-18

Det er gjort noen justeringer i konkurransereglementet for sesongen 2017-18.

Her finner du oppdatert konkurransereglement for sesongen 2017-18 (oppdatert 20. september 2017)

Justeringene i konkurransereglementet dreier seg om klassene K18 år og K19 år. 

Gjeldende konkurransereglement for sesongen 2017-18 er oppdatert versjon fra 20. september 2017.
Alle endringer er merket med kursiv og rød tekstfarge. 

Ta kontakt med nssf@skiskyting.no hvis du lurer på noe vedrørende dette. 

Del artikkel

NTG Lillehammer inviterer til åpen skiskyttersamling for 2002-årgangen

NTG Lillehammer inviterer til åpen skiskyttersamling for 2002-årgangen

NTG Lillehammer inviterer til åpen skiskyttersamling for 2002-årgangen

NTG skiskyting, avdeling Lillehammer inviterer skiskyttere født i 2002 til treningssamling på snø i Lillehammer i perioden torsdag 7.12 – søndag 10.12.2017.

NTG Lillehammer ønsker å vise hva skolen har å tilby og dere får trene i topp moderne anlegg. Samlingen er tenkt for neste års søkere, men dersom det blir ledige plasser er det muligheter for de som er født i 2003.

Innkvartering blir i leiligheter på Birkebeineren Hotel & Apartments og pris for hele oppholdet inkl alle måltider blir ca kr 2400.

Frammøte blir på kvelden torsdag 7.12 og avreise etter lunsj søndag 10. desember. Før hjemreise blir det et informasjonsmøte for utøvere og foresatte der opplegget gjennom 3 år på NTG Lillehammer presenteres.

Vi oppfordrer de som melder seg på om å delta på hele samlingen og prioritere denne framfor konkurranse.

Det er 30 plasser til samlingen og det er førstemann til mølla.

Påmelding på e-post til: annli@ntg.no inne 25.november.

Påmeldingen skal inneholde: navn på utøver, klubb, fødselsdato og adresse. Samt e-post og telefonnummer til utøver og foresatte.

Spørsmål kan rettes til Anne Elvebakk Linn på tlf 48068425 eller annli@ntg.no

Program og mer informasjon om samlingen sendes ut til deltakere og foresatte rett etter at påmeldingsfristen er gått ut. 

 

Del artikkel